![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na dysku (serwer apache) mam cos takiego
index.php - i jakis tam kod a w ktoryms momencie include('plik1.php) w plik1.php - jakis kod a potem include('plik2.php') i teraz na dysku mi to wszystko chodzi a na serwerze nie chce za cholere odczytac plik2.php w czym jest problem ? pliki na serwerze sa identyczne jak te na moim dysku |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 12.07.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pierwsze rozwiązanie: może jest coś nie tak z wielkością liter w nazwach pliku. Nie zawsze "index.php" to, to samo co "Index.php".
Drugie rozwiązanie: Pamiętaj że jak robisz include() z pliku który się dołącza do innego pliku to ścieżka adresowa musi być jakby to ten pierwszy plik includował, a nie ten dołączany. Tzn jeśli masz taką strukturę Kod index.php | |--inne |----plik1.php |----plik2.php i index.html wygląda tak
to plik o nazwie plik1.php musi wygladać tak:
a nie:
bo to nie plik plik2.php nie będzie dołączał plik1.php tylko plik index.php będzie to robił. dlatego musi być ścieżka adresowania tak jak z pliku index.php Ten post edytował BENY_PL 24.07.2004, 22:41:19 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
oki dziala thx :-)
ale dlaczego na localhoscie dziala mi rowniez ta zla metoda ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 12.07.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(coldrain @ 2004-07-25 11:44:24) oki dziala thx :-) Ale jak rozwiązałeś problem? (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Cytat(coldrain @ 2004-07-25 11:44:24) ale dlaczego na localhoscie dziala mi rowniez ta zla metoda ? Zła metoda? chodzi Ci o wielkość liter w nazwie, czy o adresowanie? |
|
|
![]()
|
|
o adresowanie - zmienilem tak jak powiedziales w pliku1 jest include tak jak widzi to index :-)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 09:32 |