![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 22.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam. do pliku head.php chcę dołączyć plik, w którym jest funkcja connect (include("funkcje.php)
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Twój opis nie jest zbyt jasny, pokaż kod to coś się wymyśli. Bo na forum jasnowidzów nie ma
![]() Na początek skryptu wstaw:
to przynajmniej zobaczysz jakie błędy php generuje. Prawdopodobnie wiecej usłyszysz po wstawieniu kodu. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 22.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pliki wygladają następująco:
head_1.php
index_1.php
funkcje.php
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przyczyna jest taka.
Funkcja connect() zawiera jakiś błąd, stąd. Kiedy ją dołanczasz na końcu pliku head.php zdąży wyświetlić się tylko nagłówek, potem php wywala błąd. Kiedy ją dołanczasz na początku, php od razu wayala błąd stąd nic nie zdąrzy się wyświetlić. Kiedy nie dołanczas w ogóle, błędu nie ma i inne rzeczy działają OK. Dodaj na samym początku pliku head.php kod który dałem Ci w pierwszym poście a dowiesz się jakie błędy wywala php (bo widzę że masz wyłączone pokazywanie błędów, stąd ich nie widzisz lub widzisz pustą stronę). Pozdrawaim. |
|
|
![]()
|
|
zrobiłem tak jak napisałeś połączyłem ten skrypt do wyświetlania błędów. pokazało mi:
Parse error: parse error, unexpected T_RETURN in .... /funkcje.php on line 11. Ten post edytował adamas24 23.07.2005, 17:17:14 |
|
|
![]()
|
|
Masz błąd składni w pliku funkcje.php (masz return w złym miejscu, może gdzieś przed return nawiasy masz niepodomykane), co zresztą jest napisane w komunikacie. Ten plik, którego zawartość pokazałeś wygląda na OK.
Czy to co wyżej pokazałeś to cała zawartość pliku funkcje.php ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 01:13 |