![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Tworze prosty skrypt który ma za zadanie na lokalnym serwerze poobierać maile ze skrzynki i zapisywać do bazy danych, wszystko działa fajnie ale mam problem z warunkiem poboru maila. Otóż chciałem zrobić tak aby pobierało maile tylko z 4 ostatnich dni. Tak więc zrobiłem coś takiego:
Działa ok, ale nie na wszystkich mailach, gdyż kilka maili w skrzynce ma dziwną datę utworzenia. Gdy sprawdzam date maila za pomocą funkcji header->date wyświetla mi się prawidłowa data odbioru natomiast gdy użyje header->udate otrzymuje wynik 1970-01-01 00:00:00. I wygląda na to że SINCE właśnie sprawdza udate bo gdy zastosuje ten kod co powyżej to omija te maile w których jest zła data udate, gdy zamiast SINCE użyje BEFORE to pobiera tylko te z błędną datą. Czy jest możliwość użycia SINCE na header->date ![]() Ten post edytował Wilu88 30.06.2011, 08:17:43 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 147 Pomógł: 9 Dołączył: 20.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja bym to zrobił tak: I później aby to ładnie pokazac: No tak tyle że to nic nie zmieni bo dalej SINCE będzie szukało po dacie utworzenia maila, czyli w niektórych przypadkach jest to 1970-01-01 więc na pewno będzie starszy od podanego warunku. Nie problem jest zmienna $yesterday bo ta prawidłowo pryzmuje wartość -4 dni, a sam warunek SINCE |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:31 |