![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 8.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich, potrzebuję napisać skrypt.
Treść zadania: - na mapie Polski wybierz 49 dawnych miast wojewódzkich - przypisz każdemu miastu kod (np nr 1-49) - zobacz z iloma sąsiednimi miastami każde miasto ma bezpośrednie połączenie drogowe (ile km), przeciętnie jest połączenie z 3 do 8 miast - wybierz miasto początkowe i miasto końcowe - znajdź trasę łącząca wybrane miasta tak aby droga była najkrótsza Czy ktoś mógłby mnie jakoś nakierować jak mógłbym to zrobić? Algorytm Dijkstry, Forda-Bellmana, problem komiwojażera, Ant System(mrówkowy), Traveling Salesman Problem(TSP), Ant Colony Optimisation(ACO)... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
I w czym problem? Mamy to zrobić za Ciebie? Mala pomoc:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy poza odległością ma być uwzględniane coś jeszcze (np. prędkość poruszania się po danej drodze)? Do poczytania:
a) teoria grafów (wystarczą kompletne podstawy) (IMG:style_emoticons/default/cool.gif) problem najkrótszej trasy / ścieżki / drogi Na prawdę w sieci są dziesiątki gotowych rozwiązań z wyczerpującymi opisami. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 8.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie nie, tylko odległość.
Wiele szukałem, ale nie znalazłem nic co rozwiązało mój problem. Można jakieś linki? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wierzę, że pod tym linkiem: graf najkrótsza droga, nie ma niczego co by rozwiązało Twój problem.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 15:52 |