![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 709 Pomógł: 176 Dołączył: 24.10.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
W takim razie pozostaje życzyć powodzenia i wypatrywać 24 marca trzymam za słowo że pokażesz nam tą stronę. Tak czy inaczej dalsza dyskusja raczej nie wniesie nic nowego a zapewne większa jej część nadaje się do działu Humor.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. |
Dokonaliśmy pewnych wstępnych obliczeń dotyczących tego projektu, na podstawie zawartych na forum informacji.
Z naszą, czyli Hwao, Bakusa i moją analizą można zapoznać się TUTAJ (IMG:style_emoticons/default/yahoo.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%)
|
@Cysiaczek: Analiza świetna! (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Koledzy, moim zdaniem za bardzo!!!!! naskoczyliście na kolegę(IMG:style_emoticons/default/exclamation.gif) !! To jest INNOWACYJNY POMYSŁ(IMG:style_emoticons/default/exclamation.gif) !! Nikt nie chciałby pracować za 2,5zł/h (słownie: dwa i pół złotego za godzinę)(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) ? Tyle to nawet ulotkarze nie dostają! (IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif) (bo stawka średnia to 3zł/h ale ważne że nie dostają) Chłopczyku, ja proponuje ci robić biznesy z rodzicami. U nich może coś zarobisz. Btw. Pomyśl jeszcze może czy te 6 programistów nie robi sobie z ciebie żartów? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Bo ty to nadajesz się do Mam Talent! "Ja mam świetny talent ale musi szanowna komisja podpisać umowy o niekradnięciu mojego pomysłu na talent. Ja daje profesjonalne skarpetki i imie i nazwisko!". |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%)
|
Z naszą, czyli Hwao, Bakusa i moją analizą można zapoznać się TUTAJ (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Chłopczyku, ja proponuje ci robić biznesy z rodzicami. U nich może coś zarobisz. Chłopczyku? 17 lat to prawie dorosły, traktuj kolegę z należnym szacunkiem. Chce dać komuś zajęcie, żeby nie marnował się za 800 zł/m-c, albo przy final fantasy, a tu takie szykany... @xtxmarcin80, nie zrozum mnie źle. Jest coś takiego jak kodeks pracy, w którym są zawarte zasady na jakich ma się odbywać świadczenie pracy. Główną z nich jest to, że za pracę należy się godziwe wynagrodzenie. 10% od projektu, który może nic nie zarobić jest dość niepewne. Co innego jak z kimś rozpoczynasz wspólny projekt, wkładacie tyle samo pracy i dzielicie się zyskami po równo. Ty jednak chcesz zatrudnić kogoś do zrobienia projektu, kogoś kto zrobi to wszystko sam. W związku z tym za jego pracę trzeba zapłacić. Szukasz profesjonalistów, których nie zadowoli wpis do CV czy konto w grupie projektu na nk czy fb. Takie osoby raczej nie zarabiają tych 800zł/m-c. Za darmo możesz co najwyżej zwerbować kolegę z liceum. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2011 Ostrzeżenie: (0%)
|
Stary, dowiedz się najpierw ile kosztuje praca programisty, bo te twoje 80 zł to chyba na waciki. Naoglądałeś się chyba The Social Network, albo podjarałeś czymś innym i myślisz że będziesz drugim Markiem Zuckerbergiem. Jaki problem załatwić sobie domenę i hosting? Ty wydajesz na to 80 zł, a ja załatwię sobie kawałek dedyka + domenę za darmo.
Myślę, że to marna prowokacja, a właściciel tematu nie ma o tym zielonego pojęcia. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 156 Pomógł: 2 Dołączył: 9.09.2006 Skąd: Londyn/Gdynia Ostrzeżenie: (0%)
|
Panowie,
jak martwicie sie, ze gosc zajmie Wam sektor rynku "2,50 pln/h" to chyba ma racje z tym, ze duzo pogramistow nie ma co robic, bo zamiast programowac piszecie glupoty na forach. Nikt normalny tego nie bedzie robil, ale jak znajdzie studenta/ucznia ktoremu sie nudzi i chce sie czegos nauczyc -> obaj zyskaja, czy projekt to bullshit czy nie... i co za roznica jaki jest podzial zyskow w projekcie ktory zlotowki nigdy nie zarobi -> zadna. Martwicie sie, ze ktos w innym kraju dzieli skore na niedzwiedziu, ktory sie jescze nie urodzil w taki sposob, ze ktos na tym traci... Pozdrawiam Piotr |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D |
Teutates... Tu chodzi jedynie o jedno. Pokazać, że koleś napina się jakby jego projekt był nie wiadomo jaki wspaniały i wyjątkowy, ze swojej strony daje tyle co nic, oferuje tyle co nic, a wymagania ma w porównaniu do tego ogromne. Szczerze mówiąc to tego typu podejście świadczy o jego kompletnym oderwaniu od rzeczywistości. Każdy ma pomysły, ale nie każde da się zrealizować w sensownym czasie i w sposób dobry. One u programistów idą na odstrzał lub są jako "ciekawostki" rozwijane czy do portfolio możliwości/umiejętności w czasie wolnym.
Zauważ, że tutaj większość po prostu z tego tematu kpi i żartuje bo to oferta na poziomie: "Ja załatwiam sprawę w Urzędach by założyć firmę budowlaną o wąskiej specjalizacji typu budowa mostów i szukam wspólnika, który ma cały sprzęt, także koparki, dźwigi i materiały. Jeśli uda nam się zrealizować zamówienie to ja biorę 90%, a on 10% - umowa stoi?". Zauważyłeś, że taka oferta to kpina w którą nikt nie wejdzie? Ten temat jest podobny. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%)
|
@xtxmarcin80
Cytat Pomysł jest najważniejszy, gdybyś 10 lat temu wpadł na pomysł na google to dzisiaj byłbyś bogaty. Ale co ja tam wiem. Prawdopodobnie jesteś kiepskim programistom i zazdrościsz że nikt cię nie chce wziąść do projektu!!! Pomysł to 95% sukcesu. Ja daję aż 10% zysków programiście (czywiście, jeśli napisze dobry kod którego nie trzeba poprawiać). No i najważniejsze - programista nic nie ryzykuje!! To ja mam pomysl: Zrobic lepsza wyszukiwarke niz Google (skoro google odnioslo taki sukces to ja odniose wiekszy), ma miec jeszcze mniej elementow na startowym ekranie, ma dzialac szybciej, dostarczac lepszych rezultatow i miec html zgodny z w3c. Mam zaplanowane 100 mln przychodow w drugim roku i 1 mln odslon w pierwszym - to nie moze sie nie udac bo tak zaplanowalem. Dam ci nawet 15, czekaj 30% zyskow jesli zrobisz taki system. Zfinansuje nawet rok szkolenia z programowania. A teraz - czemu nie jestes chetny? --- Programista nic nie traci? 1. Znajdzie dobrze platna prace - wiec musisz mu cos lepszego zaoferowac 2. Nie znajdzie pracy bo jest kiepski - czy na pewno chcesz takiego programiste? Ten post edytował dr_bonzo 25.02.2011, 18:08:01 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 258 Pomógł: 17 Dołączył: 22.05.2007 Ostrzeżenie: (0%)
|
Jejku dawno się tak dobrze nie uśmiałem - Cysiaczek Wasza analiza jest ekstra.
Z niecierpliwością czekam na kolejny wpis @xtxmarcin80 BTW czas poświęcony na FF nie jest nigdy czasem straconym |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin |
@xtxmarcin80: rozumiem Twój pomysł! zasadniczo dobry. Jestem za. A teraz odryjemy go - "Zameczyc userów php.pl aby mi zapłacili abym już nie pisał". Podaj numer konta zapłące CI 200 PLN. - jest pewna luka w tym pomyśle.... po co Ci programista ?
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%)
|
Nie no temat powala, przeczytałem pierwszą stronę i skończyłem bo już się zaczynam bać (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Kod zarobi - będzie kasa. Proste!!! Nie kupujemy kota w worku jak to się mówi!! Tak się w każdym normalnym biznesie robi - pierwsze są efekty a potem zapłata (np. SEO!!) Proszę Cię, pójdź do firmy budowlanej i zleć budowę biurowca, powiedz że dajesz pomysł na wygląd i jak się Ci zwróci z wynajmu, to im zapłacisz, bo przecież nie kupisz kota w worku, który nie będzie dochodowy! Chyba że już próbowałeś (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) To byłby dobry zarobek, lepszy pewnie niż z Twojego serwisu i pewny, bo popyt na biura jest zawsze. Daje Ci ten pomysł tutaj, publicznie i jak go zrealizujesz, chcę jedyne 95% z zysków. Pomysł jest najważniejszy! Ale przecież może nic nie robić i na przykład zmarnowałby te 200 godzin na grę w jakieś final fantasy czy coś. j/w, a dodatkowo Ci powiem, że każdy programista woli zmarnować "te 200 godzin na grę w jakieś final fantasy czy coś", gdzie i gra i coś będzie bardziej dochodowe. Relaks... jakże potrzebny (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) i coś, czyli pewnie własny projekt, doszkalanie itp. Tego nie trzeba tłumaczyć (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Pamiętaj też, że w te 200h programista musi olać swoją pracę, możliwe zlecenia, więc traci też pieniążki i to duże. I teutates, dlaczego ludzie piszą tutaj odpowiedzi? Pewnie z tego samego powodu co ja. Boli mnie to i zastanawiam się skąd ludzie w ogóle wpadli na pomysł, że skoro ktoś pracuje przy komputerze, czyli nie musi nosić cegieł, to jest to fajna, nie męcząca praca, na której nic nie traci?! ;/ A ja wykładam realne pieniądze (hosting i domena to 80 złotych, ale za jakość się płaci!!). Więc po co ma programista robić projekt na jakimś yoyo gdzie jest pełno reklam jak u mnie ma serwer za darmo?(IMG:style_emoticons/default/exclamation.gif) ! Realne pieniądze? Szukasz dobrego programisty, czy dziecka w gimnazjum? Każdy programista może sobie pozwolić na porządniejszy(e) serwer(y) (ze względu na specyfikę PHP to raczej każdy posiada!), więc taką inwestycją raczej nikogo nie przekonasz. YOYO? Darmowe serwery? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) przypomniały mi się czasy podstawówki (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Prawie każdy programista na tym forum, zaproponował by Ci lepszy hosting, niż ten który chcesz zafundować na Twój wielki projekt! 80zł .... pewnie dedykowany chcesz kupić (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ja nie wiem o co wam chodzi. Często ludzie płacą pieniądze, żeby pracować za darmo na stażu. U mnie nie dość, że nic się nie płaci to nawet oferuję pieniądze1!!! Ludzie płacą pieniądze, żeby pracować za darmo? Czyli rozumiem, że idą do pracodawcy, dają mu kopertę 1000zł, obiecują kolejne (np. raz w miesiącu) i z biedną miną pytają, czy mogą za darmo popracować? I dowiedz się co to jest staż, za staż pracownik dostaje pieniądze i to więcej niż z zasiłku dla bezrobotnych (700zł chyba jak dobrze pamiętam), więc jak ktoś musi (bo potrzebuje pieniędzy, a nie obietnicy), albo ma znajomych w firmie, to idzie na staż, proste! No i zapomniałem jeszcze, więc szybki edit (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Skoro szukasz dobrego programisty... Dobry programista to nie taki, który "nauczył się programować", tylko taki, który posiada doświadczenie, a taki programista nie idzie na staż, ale chyba mamy różne definicje "dobrego programisty". -------- ahhh jeszcze jedno (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Analiza na tablicy bezcenna hehe, ale tam kilka poprawek trzeba, bo mocno się zastanawiałem nad 1pkt. w budżecie i ciekawe, czy wysyłając pismo programiście, nasz wspaniały inwestor, prześle też znaczki, lub ew. czy będzie możliwość odesłania pisma na koszt odbiorcy. Bo jeśli tak, to trzeba by zmienić szkic budżetu. Ten post edytował Daimos 25.02.2011, 20:52:13 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Są dwie opcje:
-oferta jest typowym żartem -jest to prawdziwa oferta Jeżeli jest to pierwsza opcja (co jest bardzo prawdopodobne), to nieźle wkręciła ludzi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Jeżeli jest to druga opcja, to twórca tego ogłoszenia jest niespełna rozumu, aby ta oferta mnie zainteresowała musiałbym mieć góra 15 lat i być po obejrzeniu social media. Każdy nawet bardzo slaby programista wolałby poświęcić ten czas na: -szukanie ofert pracy -dokształcenie się -pisanie własnych projektów Marzenia o ukończeniu projektu w miesiąc z garstką ludzi z internetu którzy mieliby wspólnie pisać kod za darmo i to najpewniej zdalnie z własnych maszyn to jest bajka. Twój koszt: -80zł domena i serwer (domyślam się, że to jest roczny koszt), jak się tak boisz to weź darmowy serwer od ovh, reklam nie będziesz miał (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) -pomysł najprawdopodobniej: zróbmy FB tylko lepszego Koszt programisty: -prąd (kilka-kilkanaście złotych) -czas (w którym mógłby pracować choćby jako roznosiciel ulotek), mówimy o miesiącu czyli 160* kwota za inną prace, telemarketer dostaje około 5-6zł netto za godzinę czyli powiedzmy 5zł = 800zł Zakładając, że zebrałeś 5 programistów, dobre darmowe grafiki na stronę, udało się stronę napisać w miesiąc bez żadnych błędów (tia), koszt programistów= min 4000zł, twój 80zł i teraz strona odnosi jako taki sukces i przynosi zysk w przeciągu miesiąca 2000zł, 50% dla programistów czyli każdy po 200zł dostanie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Czyli po 4 miesiącach koszt nakładu pracy poniesiony przez programistów się zwróci (zakładając, że telemarketing to maks gdzie mogli by przez ten czas pracować). |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 26.02.2011 Ostrzeżenie: (0%)
|
Proponuje panu biźnesmenowi uczciwy deal, on (wg swojej mądrosci, - nie kupuje kota w worku)
pokazuje nam i udowadnia tak, ze nikt nie ma wątpliwosci, ze projekt jest dochodowy (jak są jakies watpliwosci to znaczy, ze pomysł jest g. warty) a my, jako ci, ktorzy maja zapierniczac za wpis w CV i 10% (słownie - 10 procent (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ) tych milionowych zysków (tak mniemam, ze kwoty ponizej miliona nie schodzą) zabierzemy sie do oprogramowania genialnego pomysłu pana biźnesmena bez pieniędzy, wiedzy, znajomosci tylko i wyłacznie z jakims nie wiadomo jakim pomysłem i gębą pełną frazesów (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 24.02.2011 Ostrzeżenie: (0%)
|
Niestety nie mogę odpowiedzieć na wszystko bo zainteresowanie projektem przeszło moje najśmielsze prognozy. Wszystkim programistą którzy wysłali wiadomość na maila odpowiem w poniedziałek, kiedy przygotuję umowę o zabronieniu wykorzystania mojego pomysłu.
Potem prześlę pomysł i zabieramy się do pisania!!! Na chwilę obecną sprawa wygląda tak, że w poniedziałek wysyłamy umowy programiści drukują je i składają podpis, potem odsyłają na maila. Potem dostają pomysł i opis jak ma wyglądać na skrzynkę i mogą zaczynać pracę(IMG:style_emoticons/default/exclamation.gif) Zrezygnowałem z zadanmia testowego bo zgłosiło się paru na prawdę dobrych programistów i na pewno dadzą sobie radę(IMG:style_emoticons/default/exclamation.gif) ! Cytat Proszę Cię, pójdź do firmy budowlanej i zleć budowę biurowca Ale przecież już pisałem, że programistę takie napisanie programu nic nie kosztuje, skoro w tym czasie i tak mógłby robić coś innego. A tak może się rozwijać i zarobić kasę jak pomysł przyniesie zysk!!! Dodatkowo to przyjemna i prosta praca - nie trzeba rano wstawać, stać na zimnie z ulotkami, męczyć się itp. Może to ktoś robić w ramach fajnego hobby w wolnym czasie. Darmowego, które daje perspektywy na zysk!!! Przecież budowa biurowca to nie może być hobby!!! Cytat dodatkowo Ci powiem, że każdy programista woli zmarnować "te 200 godzin" A ja bym wolał w tym czasie zrobić coś co da mi perspektywy na przyszłość. Na przykład napisać stronę i potem mieć możliwość zatrudnienia w dobrej firmie za te 500 czy 1000 złotych (może dla niektórych to mało, ale to kwoty na początek!!), bo nikt nie zatrudni programisty bez doświadczenia. Wiadomo jest kryzys i trudna sytuacja na rynku, dużo firm bankrutuje to programiści muszą się bardziej starać(IMG:style_emoticons/default/exclamation.gif) ! Tak więc, jeśli ktoś jest jeszcze zainteresowany to jest czas do poniedziałku na zgłoszenie się do projektu. UWAGA: odpisujemy tylko dobrym programistą. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 592 Pomógł: 62 Dołączył: 3.08.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 5 Dołączył: 10.05.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Ale przecież już pisałem, że programistę takie napisanie programu nic nie kosztuje, skoro w tym czasie i tak mógłby robić coś innego. A tak może się rozwijać i zarobić kasę jak pomysł przyniesie zysk!!! Dodatkowo to przyjemna i prosta praca - nie trzeba rano wstawać, stać na zimnie z ulotkami, męczyć się itp. Może to ktoś robić w ramach fajnego hobby w wolnym czasie. Darmowego, które daje perspektywy na zysk!!! Przecież budowa biurowca to nie może być hobby!!! Nie no.. proszę Cię, człowieku przestań już się ośmieszać na tym forum....... Proponuję przenieść wątek do działu Hydepark - chyba tam bardziej pasuje. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 258 Pomógł: 17 Dołączył: 22.05.2007 Ostrzeżenie: (0%)
|
Cytat Niestety nie mogę odpowiedzieć na wszystko bo zainteresowanie projektem przeszło moje najśmielsze prognozy Jejku jedna osoba odpisała? Cytat Na chwilę obecną sprawa wygląda tak, że w poniedziałek wysyłamy umowy programiści drukują je i składają podpis, potem odsyłają na maila. No i wyszło na jaw ze Cysiaczek i reszta ekipy to jednak lamy (choć przyznam się myślałem identycznie jak oni). Pierwszy pkt analizy o kant d... rozbić. Jak widać nasz inwestor właśnie zwiększył sobie stopę zwrotu z inwestycji o całe 0.22% - to już prawie jak zysk. Cytat Potem prześlę pomysł i zabieramy się do pisania!!! To Ty też będziesz coś pisał? Myślałem że leżał pod palmami i planował jak wydać te miliony. Inna sprawa że w wolnym czasie może założysz DG (może zdążysz do 24 marca) ponieważ potencjalni "reklamodawcy, czy kto tam ma płacić" mogą chcieć fakturę.. ops Cytat Na chwilę obecną sprawa wygląda tak, że w poniedziałek wysyłamy umowy programiści drukują je i składają podpis, Czekaj a czy skan dowodu tez mam Ci podesłać? Skąd będziesz wiedział ze ja podpisałem umowę a nie moja babcia? Chociaż ... ona na pewno tego pomysłu nie wykorzysta (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) chyba ze prześlesz go na miękkim papierze. Cytat Zrezygnowałem z zadanmia testowego bo zgłosiło się paru na prawdę dobrych programistów i na pewno dadzą sobie radę Czekaj a jakie Ty masz pojęcie o temacie żeby sprawdzać innych? Cytat A ja bym wolał w tym czasie zrobić coś co da mi perspektywy na przyszłość. Na przykład napisać stronę i potem mieć możliwość zatrudnienia w dobrej firmie za te 500 czy 1000 złotych (może dla niektórych to mało, ale to kwoty na początek!!), bo nikt nie zatrudni programisty bez doświadczenia. Doświadczenie najlepiej zdobywa się podpatrując lepszych - czyli u Ciebie to można będzie co najwyżej jakichś złych praktyk/ułatwień nałapać. A teraz skocz do działu praca oferowana i zerknij jakie tam są kwoty w przypiętych ofertach. Niektóre nie są starsze niż tydzień mimo że masz kryzys. Cytat Ale przecież już pisałem, że programistę takie napisanie programu nic nie kosztuje, skoro w tym czasie i tak mógłby robić coś innego. A tak może się rozwijać i zarobić kasę jak pomysł przyniesie zysk! To ja skoczę oddać butelki po piwie - nic mnie to nie kosztuje, zysk pewniejszy a i trochę ruchu dobrze mi zrobi. A jak będę kupował nowe pełne to może spotkam przy ladzie jakiegoś marzyciela który ma pomysł na rewolucyjny portal, ma gdzieś w piwnicy PII 300MHz na przyszły serwer(nie będzie reklam) i tylko programisty mu brak. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 24.02.2011 Ostrzeżenie: (0%)
|
Cytat To Ty też będziesz coś pisał? Myślałem że leżał pod palmami i planował jak wydać te miliony. Inna sprawa że w wolnym czasie może założysz DG (może zdążysz do 24 marca) ponieważ potencjalni "reklamodawcy, czy kto tam ma płacić" mogą chcieć fakturę.. ops Ja będę sprawdzał jakość wykonania i zarządzał realizacją projektu. Każdy powinien się trzymać zadań a to będzie moja praca w projekcie. Na początek nie trzeba DG można na przykład sprzedawać reklamy przez jakąś inną firmę (pośrednika)... albo zainstalować reklamy z google. Cytat Czekaj a jakie Ty masz pojęcie o temacie żeby sprawdzać innych? PRzecież widzę jak coś jest zrobione!! W tej chwili odpisało 10 osób. Ale możemy się założyć, że gdybym poczekał jeszcze tydzień to bym miał więcej mejli. Cytat A teraz skocz do działu praca oferowana i zerknij jakie tam są kwoty w przypiętych ofertach. Niektóre nie są starsze niż tydzień mimo że masz kryzys. Praktycznie każdy może przeczytać książkę i programować. To że ktoś chce przepłacać i na przykład płaci programiści 2000 (za co mógłby zatrudnić 3 innych programistów, równie dobrych) - to jego sprawa. Pewnie powiesz, że tańsi programiści nie umią tyle co drożsi. Zawsze można ich wysłać na jakieś szkolenie (są nawet darmowe), kupić książki i kazać przeczytać po pracy, etc. Nawet jak tańszy programista nie ogarnia to możesz powiedzieć żeby został po pracy, bo nie zrobił tego co miał zrobić - więc nie ma ryzyka, że na przykład tańszy programista będzie pracował wolniej. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 245 Pomógł: 4 Dołączył: 22.01.2005 Ostrzeżenie: (0%)
|
Cytat Ja będę sprawdzał jakość wykonania Cytat PRzecież widzę jak coś jest zrobione!! A teraz wyobraź sobie taką sytuację, z wszystkich twoich postów wynika że zupełnie nie znasz się na programowaniu, a efekty będziesz oceniał zapewne w sposób "na oko" czyli: działa i jakoś wygląda to znaczy że jest ok. Oczywiście, to że coś z zewnątrz działa nie oznacza wcale że wewnątrz jest dobrze wykonanie i nie posiada błędów. Więc rozkręcasz swój super serwis, masz już jakąś konkretną bazę użytkowników, ich loginy, hasła (i to o zgrozo być może nawet nie zaszyfrowane), adresy email, a być może nawet dane osobowe i nagle okazuje się że w kodzie znajduje się ogromna luka która umożliwia włamywaczowi dostęp do bazy danych, która wycieka wtedy do internetu. Co wtedy zrobisz jako właściciel serwisu? A to tylko jedna z możliwych sytuacji, tak więc radzę, przemyśl sobie dobrze ten "byznes", bo nawet dla mnie jako 19-latka zakrawa on o jedną wielką kpinę. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Kurde 3 dobrych programistów za 2000zł... Znajdź mi takich (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) z chęcią zatrudnię.
Cytat Praktycznie każdy może przeczytać książkę i programować. Masz racje, ale porównując ten kod do kodu średniego programisty, to jak porównywać za przeproszeniem odchody skunksa do drogich perfum, niby i to i to pachnie, ale wolałbyś się tym pierwszym nie wysmarować. Cytat Nawet jak tańszy programista nie ogarnia to możesz powiedzieć żeby został po pracy, bo nie zrobił tego co miał zrobić - więc nie ma ryzyka, że na przykład tańszy programista będzie pracował wolniej. Szczególnie, że im nadgodzin nie musisz płacić (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 27.11.2025 - 13:46 |