![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 163 Pomógł: 10 Dołączył: 9.11.2007 Skąd: Goleniów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Napisałem skrypt logowania w ajaxie skrypt działa jak najlepiej. Tylko jest jeden mały problem który mnie trapi jezeli nacisne enter to nie chce mnie dalej zalogować oraz brak zapamietywania haseł przez przeglądarke. Domyślam sie ze problem leży w znaczniku <form> aczkolwiek jak go umiesić żeby logowanie działało jak działa ale i do tego posiadało wyżej wymienione cechy. Dziekuje i pozdrawiam
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najprostsze i najkrótsze rozwiązanie;
Do tagu FORM dopisz coś takiego:
prawdopodobnie to będzie u Ciebie tak wyglądało:
Enter powinien zacząć działać. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 163 Pomógł: 10 Dołączył: 9.11.2007 Skąd: Goleniów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kurde nie działa
Może dało by rade żeby cos w stylu <form act="#get-ajaxData> ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W zasadzie nie wiem z jakiej biblioteki korzystasz. Moge się tylko domyślać jak działa. Ja korzystałem z xajaxa, dawniej z sajaxa, a teraz uczę się czystego. Na myśl przychodzi mi jeszcze jedna rzecz.
(Korzystam z FF, ten kod całkiem prawdopodobnie nie działa na IE, można potem to nieco rozbudować by było zgodne, jednak w najprostszej postaci chciałem to przedstawić) Spróbuj coś takiego:
albo "return true", nie mam pewności:P |
|
|
![]()
|
|
Jak coś to rozwiązałem już ten problem wystarczyło umiescić w znaczniku form onsubmit="return false;"
Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.08.2025 - 14:39 |