![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 18.05.2007 Skąd: Łowicz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich.
Mam taki "mały" problem (od razu nadmienie że z php jestem zielony) potrzebuje forum do strony ale musi zapisywać dane do pliku bez użycia bazy danych znalazłem w sieci takie proste forum - składa się z 3 plików ale nie chce zapiywać ani wyświetlać wprowadzonych danych do formularza mam nadzieje że nie będziecie krzyczeć ale umieszcze kodu wszystkich tych plików plik: forum.html
[+] edit Post został zmodyfikowany ze względu na rozjechanie nim tej części forum. --- ~strife |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat mam nadzieje że nie będziecie krzyczeć ale umieszcze kodu wszystkich tych plików Ja będę krzyczał, następnym razem gdy będziesz chciał na forum wrzucić dużą ilośc kodu to użyj do tego phpfi.com ponieważ Twój post doprowadził do rozjechania forum w tej części. Jak już to zrobisz będziemy mogli Ci więcej pomóc. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 18.05.2007 Skąd: Łowicz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przepraszam za to rozjechane forum
![]() wkleiłem kody na phpfi.com http://phpfi.com/235250 forum.html http://phpfi.com/235252 post.php http://phpfi.com/235253 view.php ------------------------ Jeśli nikt nie może mi pomóc to może ktoś ma jakieś podobne forum ale żeby było bez bazy danych i żeby chodziło byłbym bardzo wdzięczny ![]() pozdrawiam Ten post edytował benokogel 20.05.2007, 18:00:27 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pierwsze co widzę w tych plikach to brak definicji dla zmiennej $DOCUMENT_ROOT, napewno to może być przyczyną nie wyświetlania czy nie zapisywania danych.
Powiem Ci tak, jeśli poświęcił być rzetelnie 2-5 godzin to sam byś zrobił dużo lepsze forum. Pewnie jesteś ciekawy od czego zacząć, najpierw powinieneś nauczyć się obsługi plików, zainteresuj się funkcjami: fopen" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual fread" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual fwrite" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual file_get_contents" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual file_put_contents" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual A także podstawami programowania, bo jak rozumiem jesteś zielony, kursy znajdziesz w przyczepionym temacie na Przedszkolu. Może to ten czas aby warto zacząć przygodę z php? ![]() PS. Poszukaj fora opartego na plikach na hotscripts.com i hotscripts.pl ![]() -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 13:40 |