![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 19 Dołączył: 12.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
otóż mam taki problem iż nie wiem czy istnieje (jeśli tak to jak to zrobić) aby zapisać w PHP html do jpg lub html do pdf próbowałem bawić się klasą fpdf i html2pdf ale wyniki są mizerne w ogóle nie rozpoznaje mi kodu a tym bardziej style :/ Najbardziej zależałoby mi na html do pdf. czy ktsś ma jakiś pomysł? z góry dziękuje |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 131 Dołączył: 8.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Polecam http://www.tcpdf.org/. Patrzyłem na kilka klas pozwalających na html -> pdf i ta jest najlepsza. Co do styli to daruj sobie , mpdf daje taką możliwość przy tym sypiąc masą błędów! Czysty html + atrybuty muszą ci wystarczyć. -------------------- Despite the tons of examples and docs, mod_rewrite is voodoo. Damned cool voodoo, but still voodoo. --Brian Moore
I never go looking for a sucker. I look for a Champion and make a sucker of of him. --Amarillo Slim Home-made : js-gui-classes | Accordion | Tabs | Carousel / php-sms-classes | Obsługa bramki SMS MultiInfo | Obsługa bramki SMS Mobiltek |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 19 Dołączył: 12.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w tym problem dając nawet powiedzmy w table border="5" to nic nie daje :/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 131 Dołączył: 8.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Używam tcpdf w jednym projekcie i u mnie działają atrybuty?
-------------------- Despite the tons of examples and docs, mod_rewrite is voodoo. Damned cool voodoo, but still voodoo. --Brian Moore
I never go looking for a sucker. I look for a Champion and make a sucker of of him. --Amarillo Slim Home-made : js-gui-classes | Accordion | Tabs | Carousel / php-sms-classes | Obsługa bramki SMS MultiInfo | Obsługa bramki SMS Mobiltek |
|
|
![]()
|
|
chodziło mi o fpdf
![]() oczywiście podana przez Ciebie biblioteka działa jak należy lecz coś nie teges, to znaczy nie działają mi polskie fonty mam przerobione jakieś fonty times zrobione według poradniku do fpdf ale napisy są wklepane w całość a ta Klasa jest bardzo fajna ![]() Czy mógłbyś mi pomóc z polskimi fontami? |
|
|
![]()
|
|
Zmień czcionkę w tcpdf_config.php.
Znajdź PDF_FONT_NAME_DATA i spróbuj tak. -------------------- Despite the tons of examples and docs, mod_rewrite is voodoo. Damned cool voodoo, but still voodoo. --Brian Moore
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Ok.
A jak wywołujesz obiekt ?
Druga sprawa czy zawartość która wrzucasz ma poprawne kodowanie ? -------------------- Despite the tons of examples and docs, mod_rewrite is voodoo. Damned cool voodoo, but still voodoo. --Brian Moore
|
|
![]()
|
|
taki mam plik php
plik test.html w przeglądarce bardzo dobrze się wyświetla |
|
|
![]()
|
|
1 .Pokombinuj z inną czcionką., wywal to addFont zostaw samo. i zajrzyj do configa tcpdf.
2. Jak nie zadziała pokaż plik test.html -------------------- Despite the tons of examples and docs, mod_rewrite is voodoo. Damned cool voodoo, but still voodoo. --Brian Moore
|
|
![]()
|
|
jak dałem
to co pisałeś wyżej działa bardzo dobrze ![]() są polskie znaki etc:) Dziękuje za pomoc |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 03:22 |