![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 686 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam oto taki plik html+smarty :
Jak widac mamy tutaj includowanie plikow w tym rowniez manu.tpl ktory wyglada tak : Sprawa wyglada tak ze w pierwszym pliku mamy znacznik <form> specjalnie zaznaczylem strzalka, zas teraz chce aby <form> obejmowalo rowniez te zmienne ktore znajduja sie w pliku menu.tpl. W pliku menu tpl znznaczylem strzalka gdzie chce wstawic znacznik <form action="index.php"....> Wiec zrobilem ten eksperyment i przeslalem dane do skryptu index.php, ale nie zadzialalo, szczegolnie chodzilo mi o przeslanie zmiennych z menu o name='file' ale wywala mi blad : undefined index file Wiec moje pytanie, czy takie cos jak probuje zrobic ma prawo zadzialac (wydaje mi sie ze powinno dzialać) ? jesli tak to co moze byc nie tak ze nie dziala ? Ten post edytował Wolfie 31.10.2009, 14:41:21 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 4 Dołączył: 1.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zaincluduj go tam, gdzie potrzebujesz, czyli np. w 11linijce pierwszego kodu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 686 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
heh....no wlasnie tam jest zainkludowany, nie zrozumiales,
Po zainkludowaniu go do pierwszej linijki kodu drugiego listingu (plik menu.tpl) i usunieciu z drugiego listongu kod nie dziala , mimo ze drugi listing jest zainkludowany w drugiej linijce kodu pierwszego (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) , rozumiesz ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 4 Dołączył: 1.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nic nie rozumiem, includujesz 2 pliki wzajemnie, każdy w każdym...?
Drugiego kodu nie ruszaj, w pierwszym przenieś to co masz w 2. do 11., tam gdzie postawiłeś strzałkę i po zawodach. |
|
|
![]()
|
|
to rozwiazanie odpada, zauwaz, że jak przeniose inkludowanie pliku do 11. to menu.tpl wrzuce tym samym do div="messages" -> div="container" a to ma byc na zewnatrz "messages". Chodzi o to zeby form objął menu.tpl.....wiec zrobilem tak :
Czyli przenioslem form nad {include file="menu.tpl"} , wiec teraz powinny sie takze przesyłać dane z menu.tpl, ale niestety nie przesyłają sie...... dostaje to : Cytat Notice: Undefined index: file Edit -------------------------------------- Ok, problem rozwiazany , pozdrawiam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował Wolfie 1.11.2009, 13:52:17 |
|
|
![]()
|
|
Notice to raczej nie błąd, sprawdzałeś czy działa? Poza tym nie widzę tego indexu 'file', nie wyciąłeś go z tego kodu?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 12:38 |