![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 25.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W pliku php mam <form> i niby wszystko cacy, bo wystarczy "<input type=submit>" i wszystko działa jak powinno. Problem w tym, że ja wolałbym <a>. Poszukałem trochę w internecie i dowiedziałem się, że mogę zastosować np. "onclick=submit()". Ten sposób działa wyśmienicie pod IE, ale w FF nic się nie dzieje, mimo, że obsługuje on również zdarzenie "onclick". Czy da się zrobić submit w linku?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 167 Pomógł: 1 Dołączył: 22.08.2006 Skąd: universe Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cos zle zapisales z parametrem "onclick", pokaż kod.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2007 Skąd: Sanok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie samo submit() a
nazwa formularz to: <form .... name="nazwa_formularza" ... > (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Łukasz |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 25.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cos zle zapisales z parametrem "onclick", pokaż kod. Kawałek kodu odpowiedzialny za dodawanie komentarzy do newsów w PsNews: Oryginał:
Nie podobało mi się, że w całym skrypcie do newsów są linki, a w formularzu do dodawania komentarzy jest button, więc zmieniłem końcówkę na:
IE robi to co ja chcę, a FF olewa "onclick". |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 418 Pomógł: 8 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Toż ci kolega wyżej napisał co trzeba zamiast submit() wpisać... I spróbuj dać na końcu "return false".
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 14:30 |