![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, czy możliwe jest stworzenie jednego formularza z 2 przyciskami, takimi by w zależności od tego który się kliknie wykonane zostały 2 różne czynności.
Mam formularz z tekstem (który wyświetlany jest później na innej stronie) pobieranym z bazy, w formularzu tym można go zmienić. Chciałbym teraz dodać opcję w tym formularzu usuwania tego tekstu z bazy. Mały kod który jest zły, ale obrazuje chyba trochę lepiej o co mi chodzi: Po kliknięciu "Zmień" zmieniany byłby tekst o odpowiednim $id_text, a po kliknięciu "Usuń" usuwany byłby tekst o $id_text. Za wszelkie wskazówki będę wdzięczny. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 0 Dołączył: 11.10.2007 Skąd: http://localhost/ Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak jest taka funkcja w php jak if()
PS. Ile spędziłęś by poszukać rozwiązania. pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
dodaj do buttona name="costam" i potem w skrypcie php sprawdzaj jaka zmienna zostala wyslana i w zaleznosci od ktorej rob rozne czynnosci
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@marcio
Wielkie dzięki, niby proste, a wpaść na to nie mogłem. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 13:18 |