![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 202 Pomógł: 3 Dołączył: 6.01.2008 Skąd: Mazowieckie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, chciałbym aby w polu textarea (w formularzu) można było wprowadzać tylko 40 znaków.. i nie wiem jak tego dokonać
mam taki kodzik Kod <div> <textarea name="cos" class="text" type="text" value="<?=$cos;?>" cols="15" rows="5"></textarea> </div> i dzieje sie tak, że jak wpisuje więcej znaków niż przewiduje wymiar pola textarea to pojawiają się dwa suwaki w tym polu (z boku i na dole) i mozna tak pisac w nieskończoność.. nie wiem jak temu zaradzić, bo chciałbym aby można było wpisywać tylko tyle znaków ile zmieści się do okienka i koniec.. bez pojawiania się tych suwaków i kontynuacji pisania tak też nie działa Kod <div>
<textarea name="cos" class="text" type="text" value="<?=$cos;?>" maxlength="40" cols="15" rows="5"></textarea> </div> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 1 Dołączył: 13.04.2003 Skąd: z ławki przed blokiem Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
musisz użyć do tego javascriptu bardzo prosty i niedoskonały przykład z użyciem jquery poniżej
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 202 Pomógł: 3 Dołączył: 6.01.2008 Skąd: Mazowieckie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki, dodałem ten kod.. ale pomimo zdefiniowania w nim ilości znaków to nic nie dało .....dalej moge wpisywać nieskończoną ilość znaków
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 850 Pomógł: 120 Dołączył: 15.02.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
<?=$cos;?> ..to jest zmienna, tekst, który bedzie wysylany do bazy danych
![]() dzieki za link, przydał się ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 850 Pomógł: 120 Dołączył: 15.02.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
no domyślilem sie ze to zmienna
![]() ale troszke dziwnie wygląda i jeszcze jedzo GOOGLE nie boli po raz 1000.... ![]() Ten post edytował Lion_87 5.07.2008, 17:34:22 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 1.06.2025 - 09:46 |