![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 23 Dołączył: 26.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Małe wytchnienie od tysięcy pytań z php:
Dlaczego mój skrypcik (czytaj: ściągnięty gotowiec) nie działa w IE7? Nowe okienko się nie chce otwierać ![]() I jest z tym jeszcze jeden problem: w mozilli nadal jest możliwość zmiany rozmiaru okna, jak to zablokować? -------------------- Pomogłem? Kliknij
![]() Dzięki! :D |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 1 Dołączył: 12.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyrzuć "java script:".
BTW chyba nie ten dział. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 23 Dołączył: 26.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to nie to
![]() Ani nie pomogło na zmianę rozmiaru okna ani na wyskakiwanie w IE7 (lub raczej jego brak). ps. dział chyba jednak ten - w końcu to podstawy... ![]() -------------------- Pomogłem? Kliknij
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 1 Dołączył: 12.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli chodzi o dział to myślałem o "Po stronie przeglądarki".
Działający kod: Teraz powinno być okej. Zamiast apostrofa była jakaś HTML entity. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
twój kod z kolei nie działa.... właściwie to wogóle nie działa
![]() -------------------- Pomogłem? Kliknij
|
|
![]()
|
|
Whooops.
Wkleiłem dalej z HTML entity zamiast apostrofa. Dodatkowo sprawdziłem kod najpierw pod Firefoxem - działał, a potem pod IE - nie działał. Powodem problemu pod IE był drugi argument - nazwa - który jak się okazało nie może zawierać niektórych znaków. Nie wiem jaki jest dokładny schemat dla tego atrybutu ale nie mogą się w nim pojawiać min. spacje, myślniki, czy też nawiasy Atrybut ten nie musi sie jakoś ładnie nazywać jedyne miejsce gdzie jest potrzebny to gdzie używamy atrybutu target="nazwa_okna" w formularzu lub linku. Działający pod IE kod:
-- Kod wrzuciłem do pola SQL bo mechanizm forum usilnie zamieniał apostrof na "& #39;" Pamiętaj, że jeśli okno ma się w ogóle pojawić w IE to index.php musi istnieć. Ten post edytował tomaszdurka 16.02.2007, 13:40:21 |
|
|
![]()
|
|
Działa
![]() ![]() -------------------- Pomogłem? Kliknij
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 11:52 |