![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 0 Dołączył: 9.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poszukałem trochę i wyszukałem, jakieś strony opisujące jak to zrobić ale niedokładne. Chodzi mi, że jest mała pionowa tabela, w której będzie wyświetlane kilkadziesiąt wyników z bazy. Tabela jest zbyt mała na wyświetlenie tylu wyników a niechciałbym aby mi się rozciągnęła, lecz żeby przewijało się środek tej tabeli paskiem. Jak to zrobić? Z góry dziękuję.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 439 Pomógł: 21 Dołączył: 28.06.2007 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hm... może użyje do tego tego postu:P
użyjemy jednego z tagów forum które ma przewijanie i popatrzymy do źródła czy to php? może code? zaraz dam edita z wynikiem... expertyza pokazała... nie code nie php... może sql? też nie... może html? też nie... któryś napewno widziałem na tym forum... CODE a a a a a a aa a a a a aa a a a a aa a a a a aa a a a a aa a a a a aa a a a a a mamy:D wstaw tabele w diva i daj mu taki styl(zmień sobie wysokość) Kod <div class="codemain" style="overflow: auto; height: 200px; white-space: pre;">
Ten post edytował dadexix 21.12.2007, 19:13:15 -------------------- "Na przykład zmiennej $jestem_najlepszy przypisujemy wartość logiczną TRUE"
Ja: użyj funkcji[...] Grins: mów normalnie do mnie a nie po polsku Ja: normalnie to znaczy jak? Grins: No w PHP... inaczej mój parser ledwo kuma:) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 15.11.2005 Skąd: ZaBrzE Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 0 Dołączył: 9.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm, narazie wykorzystałem te IFRAME, kod:
Jest to trochę prymitywanie ale zrobilem tak ze w tabele wkleilem iframe i pomiedzy poczatkiem a koncem iframe wyswietlaja sie wyniki z bazy lecz ten iframe jest w srodku pusty. Co jest nie tak? Przepraszam za takie dopytywanie ale nie wiem jak to zrobic. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 15.11.2005 Skąd: ZaBrzE Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest to trochę prymitywanie ale zrobilem tak ze w tabele wkleilem iframe i pomiedzy poczatkiem a koncem iframe wyswietlaja sie wyniki z bazy lecz ten iframe jest w srodku pusty. Co jest nie tak? Przepraszam za takie dopytywanie ale nie wiem jak to zrobic. iframe odwoluje sie do jakiegos dokumentu, patrz:
w moim przykladzie wyswietla zawartosc pliku tabela.html - w Twoim zadnego... Ten post edytował sw04 21.12.2007, 19:29:09 |
|
|
![]()
|
|
Czyli w osobnym pliku zrobić wyświetlanie wyników tak? Tzn nie licze na odpowiedz ale spróbuje
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
a jak zrobić, żeby przy np. dluzszym wyniku ten iframe nie wydłużał się w bok (w sensie pojawia się mozniwosc przesuniecia paskiem w bok) tylko aby wyświetlił np., za dlugi wyraz linijke niżej, chyba wiecie o co chodzi.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 2 Dołączył: 26.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak bardziej praktycznie, lepiej jest zrobic szablon do wyrzucac danych porcjami np po 20, bo jak bedziesz mial 500 wierszy to co wtedy?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 198 Pomógł: 3 Dołączył: 27.02.2007 Skąd: Tczew Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz również zrobić to przy pomocy JS ;] wejdz w google i wpisz jako szukane słowo Scrollbar Javascript i znajdziesz coś na pewno
![]() ------ EDIT ------- Kliknij tutaj pewnie coś pomoże a nawet i rozjaśni Tobie całą sprawę ![]() Ten post edytował FliSs_tCv 21.12.2007, 22:56:47 -------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 1.06.2025 - 09:53 |