![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 17.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skończyłem pisać strone, pozmienialem szerokości belek (miałem wczesniej problem w mozilli)
Przenosze się do IE bum! jedna belka grubsza druga chudsza I co ja mam zrobic? W tych tabelkach nie stostuje grafik z plików .gif .jpg tylko zastosowałem atrybut bgcolor. Żeby rozjaśnić mój problem zrobiłem screena. Możecie zobaczyć tutaj Strona jest w budowie, Bo teraz jest tak: W rodziałce 1024x768 lewa belka newsa jest szersza w 800x600 wszystko jest ok http://bartek-rybnik.webpark.pl/strona/index2.html Z góry dzięki za pomoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 297 Pomógł: 0 Dołączył: 17.01.2003 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może w kodzie dotyczącym tej tabelki masz wlaczone border="0" cellspacing="0" cellpadding="0" tylko z wartością 1
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 436 Pomógł: 6 Dołączył: 8.11.2003 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najlepiej pokaz kawałek tego kodu to ci pomozemy.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 333 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie bardzo wiem o co Ci chodzi, ponieważ patrzyłem tą strone z podanego przez Ciebie linku i w obu rozdziałakch belki są takie same :/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 178 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem znika po skasowaniu parametru cellpading=0 lub zlikwidowaniu deklaracji szerokości tabeli. Dlaczego? Nie do końca to czuję (a i godzina nie składnia do koncentracji ;) - wydaje mi się jednak, że to kwestia mieszanki a) deklaracja table width=680 b) table cellpading=0 c) td width="97%".
Pozdrawiam Bartek P.S. Tak w ogóle to trochę przekombinowane te wymiary tabeli- cała ma 680 szerokości, dwie lewe komórki razem mają 9, środkowa 97% (czyli ~659), a dwie prawe 10. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 17.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tylko że po usunięciu cellPadding patrz co się stało
Cytat Najlepiej pokaz kawałek tego kodu to ci pomozemy.
Więc wystarczy w IE dać pokaż źródlo, w innych przeglądarkach jest podobnie Cytat może w kodzie dotyczącym tej tabelki masz wlaczone border="0" cellspacing="0" cellpadding="0" tylko z wartością 1
Napewno nie Cytat nie bardzo wiem o co Ci chodzi, ponieważ patrzyłem tą strone z podanego przez Ciebie linku i w obu rozdziałakch belki są takie same :/
Więc to zalezy od przeglądarki i rozdzielczości Może jeszcz mi ktoś pomóc, bo chciałbym aby na każdych rodzielczościach i conajmniej na Operze, mozilli, IE wszystko było ok. |
|
|
![]()
|
|
Administrator serwera Grupa: Developerzy Postów: 521 Pomógł: 13 Dołączył: 2.04.2004 Skąd: 52°24' N 16°56' E Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
u mnie wyglada idealnie w obu rozdzielkach a mam sam widzisz co mam z reszta (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
Cytat(Zxc&) Może jeszcz mi ktoś pomóc, bo chciałbym aby na każdych rodzielczościach i conajmniej na Operze, mozilli, IE wszystko było ok. Musialbys napisac jakis skrypt w php najlepiej ktory w zaleznosci jaka dany user ma rpzegladarke to tyle stworzyc arkuszy stylow bo to od tego zalezy chyba ze chce ci sie przepisywac strone po stronie dla kazdej przegladarki 8)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 15:04 |