![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 2 Dołączył: 26.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
1. Przy tworzeniu SELECT chciałbym aby domyślnym wyborem była nazwa np z trzeciej opcji. Czy można to ustawić? 2. Chciałbym ustawić akcje dla SELECT taka, że po wybraniu opcji ją wykonywał, więc wybrałem "onchange" ale niestety niedziała to dla domyślnej opcji, jak to ominąć? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 076 Pomógł: 62 Dołączył: 6.03.2005 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A z akcją zrób tak, że funkcję wywołuj przy ładowaniu strony (w końcu opcja z listy jest domyślnie zaznaczona, to tak jak by ją wykonać na początku) -------------------- The answer is out there, Neo. It's looking for you. And it will find you, if you want it to.
SERVER_SOFTWARE : Apache/2.2.4 (Win32) PHP/5.2.1 MySQL Client API version : 5.0.27 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 2 Dołączył: 26.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A z akcją zrób tak, że funkcję wywołuj przy ładowaniu strony (w końcu opcja z listy jest domyślnie zaznaczona, to tak jak by ją wykonać na początku) Dzięki za odpowiedź na pierwsze pytanie. Uściśle drugie. Przygenerowaniu strony pobieram dane z bazy danych do selecta, później chcę by user wybrał sobie interesującą nas opcje i wtedy żeby zotstała wywołana odpowiednia funkcja, dlatego dla defaultowej wartości nie mogę wywoływać akcji na początku. Chyba będę musiał dodać poporstu submita |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.04.2025 - 02:37 |