![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 3.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki problem.
Po kliknieciu submit dane ida do klienta poczty ale tekst w tresci wiadomosci jest nie sformatowany. Czy jest mozliwosc sformatowania go wczesniej przed wyslaniem? A jesli nie to czy da sie to zrobic przy pomocy kodow ASCII juz po stronie Outlooka i jak przemycic taki kod do klienta poczty? I jaki jest kod na ENTER bo szulakem i nie znalazlem? help Z gory dzieki |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 856 Pomógł: 19 Dołączył: 30.08.2005 Skąd: 100lica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tekst da się formatować
Musisz powiedzieć czy wysyłasz maila jako plain czy html ENTER - czyli nowa linia w plain to \n lub chr(10) a w htmlu to <br> -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 3.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$body to:
Mniej wiecej tak to wyglada w tresci wiadomosci outlooka: TRESC WIADOMOSCI (<b>Name:</b> tguj <br><b>Name2:</b> ghj <br><b>Name3:</b> 17GIJQ <br>) i to nie wazne czy wpisze body jako $body czy zmienie: Ten post edytował Kemot1000 3.02.2007, 18:07:19 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 856 Pomógł: 19 Dołączył: 30.08.2005 Skąd: 100lica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja bym to zrobił inaczej
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Funkcja mail ktora jest w tym kodzie nie wysyla maila z Oultooka czy innego programu ktory jest ustawiony jako domyslny tylko z servera SMTP a tego nie chce. Z kodu jestem w miare zadowolony bo dziala on jak trzeba tylko to formatowanie tresci wiadomosci po stronie Outlooka nie daje mi spokoju
![]() |
|
|
![]()
|
|
Ale nie napisałeś jak chcesz to sformatować (o czym mówiesz dokładnie).
Przykładowo jak chcesz zmeinić kolor czcionki czy jej krój to po prostu wpisz w wiadomości <font style="color: red; font-family: Verdana; font-size: 12px;">tresc</font> -------------------- |
|
|
![]()
|
|
@wipo
Chce zeby tekst w nowej wiadomosci wygladal tak: Name1: tguj Name2: ghj Name3: 17GIJQ a wyglada tak: <b>Name:</b> tguj <br><b>Name2:</b> ghj <br><b>Name3:</b> 17GIJQ <br> (widoczne sa znaczniki oraz wszystko jest w jednej linijce) Pomyslalem o Kodach ASCII bo Outlook nie jest przegladarka i pewnie dlatego nie czyta tego jako kod HTLM a jako tekst i dlatego jest tak wyswietlane ale nie wiem jak ASCII mozna wprowadzic do kodu HTML? No i znalezienie kodu ASCII na enter przeroslo moje mozliwosci Ten post edytował Kemot1000 4.02.2007, 13:20:59 |
|
|
![]()
|
|
Outlook jak i inni klienci poczty potrafią wyświetlać wiadomość w formacie HTML.
Przejrzyj dokładnie nagłówki przesyłanej wiadomości bo najprowdopodobniej wysyłasz wiadomość plain a nie html -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Nie wiem czy dobrze zrozumialem ale w outlooku nowa wiadomosc jest domyślnie ustawiona na HTML oraz w opcjach dodatkowo sprawdzilem ze jest przy wysylaniu ustawione kodowanie HTML
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.05.2025 - 16:58 |