![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 1 Dołączył: 27.11.2012 Skąd: Sieradz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak wiem tematów było sporo ale nic znaleźć nie mogę
więc tak mam link supdomena.domena.pl/tnij.php?test=oj i chodzi o to żeby było supdomena.domena.pl/tnij/oj i jeszcze jak zdobyć to oj get raczej już nie zadziała (IMG:style_emoticons/default/sleep.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 10.05.2011 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
spróbuj tak:
ale nie jestem pewien czy o to ci chodzi (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Ten post edytował plastus321 26.02.2013, 00:22:25 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 228 Pomógł: 7 Dołączył: 15.08.2012 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A po przepisaniu GET dalej działa
echo $_GET['test']; |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 1 Dołączył: 27.11.2012 Skąd: Sieradz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chyba nie o to bo raz,może być oj raz aj itd a tu tylko dla oj chyba (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
a tak RewriteRule ^tnij / (.?)$ tnij . php? test= (.?) [ L] by nie było dobrze ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 228 Pomógł: 7 Dołączył: 15.08.2012 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chyba prędzej tak:
wtedy bez względu na to co wpiszesz po tnij/xxxxxxxxx będzie Ci działać np. oj to zadziała oj a jak to Twoje aj to zadziała aj nie wiem czy to chciałeś uzyskać Ten post edytował adamantd 26.02.2013, 20:04:35 |
|
|
![]()
|
|
Prawie dobrze bo teraz już jest że działa samo tnij bez php ale jak dam /tnij/abcd to
Zapytaniu URL / tnij / abcd nie został odnalezione na tym serwerze. Dodatkowo, 404 Not Found błąd podczas próby użycia ErrorDocument do obsługi żądania. |
|
|
![]()
|
|
a zdefiniowałeś <base> w headerze?
jak Ci nie działa link /tnij/abcd to próbuj bez pierwszego slasha tnij/abcd a jak nie tak to bezpośredni link http://localhost/twojastrona/tnij/abcd metoda prób i błędów Ten post edytował adamantd 26.02.2013, 23:09:54 |
|
|
![]()
|
|
no to co dałem wcześniej to była całość ;D
i nie działa-_- |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
ok ok przecież nic się nie stało (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
teraz tak jest że tnij działa bez php ale wyskakuje brak skróty czyli get nie działa plik wygląda tak Options FollowSymLinks RewriteEngine On RewriteRule ^tnij/?(.*)?/?$ tnij.php?test=$1 [L] jeżeli dam <base href="http://35081293.czacikgg.eu/"> to daje błąd |
|
|
![]()
|
|
To Ci chyba już nie pomogę hehe -ja mam na tej zasadzie przepisane wszystkie adresy a linijki mam 4 razy dłuższe niż ta powyżej i wszystko działa -nie wiem dlaczego Tobie nie chce działać, musisz próbować, jak pierwszy raz siedziałem nad httacess to zeszło mi ze 2 dni zanim cokolwiek zaczęło działać (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
plik masz zrobiony prawidłowo tym bardziej, że piszesz że tnij działa a nie działa to co po nim możesz jeszcze spróbować wywalić ten pytajnik drugi od lewej strony bo właściwie to co jest w nawiasie czyli kropka (czyli jakikolwiek znak) oraz gwiazdka która oznacza (użyty zero lub więcej razy) powoduje, że czy ten pytajnik później jest czy go nie ma i tak powinno Ci działać ale spróbuj też bez niego co do get to po przepisaniu sam w sobie dalej działa i zbiera z urla np masz adres:
to ta 30 jest w $_GET['jakisget'] pomimo, że adres jest przepisany |
|
|
![]()
|
|
już prawie dobrze tylko że get przyjmuje wartość php
Dobra działa dzięki |
|
|
![]()
|
|
Wrzuć rozwiązanie na forum (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
RewriteRule ^tnij/([^/]*)/?$ tnij.php?skrot=$1 [L]
Tak myślę czy by nie poszło zamiast index.php off.php ff.php itd. RewriteRule ^([^/]*)/?$ $1.php [L] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 20:12 |