![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 999 Pomógł: 30 Dołączył: 14.01.2007 Skąd: wiesz ? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod RewriteEngine On Najpierw próbowałem zablokować wszystkie pliki których nie ma w katalogu ~/assets, ale nie wychodziło. Potem kombinowałem z FilesMatch też nie szło... Teraz to co też mi działać nie chce... Jak ja mam zablokować dostęp do wszystkich plików oprócz dozwolonych zasobów... ? :|
RewriteBase / RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f RewriteRule \.(htaccess|htpasswd|ini|phps|php|fla|psd|log|sh)$ index.php?path=error404 RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule ^(.*)$ index.php?path=$1 Ten post edytował starach 15.09.2011, 00:07:35 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Potem kombinowałem z FilesMatch też nie szło... Teraz to co też mi działać nie chce... Jak ja mam zablokować dostęp do wszystkich plików oprócz dozwolonych zasobów... ? :| Pokaż jak kombinowałeś. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 999 Pomógł: 30 Dołączył: 14.01.2007 Skąd: wiesz ? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyrażenie regularne do FilesMatch było w zasadzie takie samo jak to pierwsze tutaj.
Wszystkie zasoby są w katalogu assets więc sprawdzałem czy Kod RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f [OR] I to działało z drobnym wyjątkiem... o ile się nie mylę RewriteCond ma tutaj upewnić się, że żądany przez klienta zasób jest Plikiem LUB Katalogiem. Jednak mimo tego że na przykład nie mam katalogu home/ czy contact-us/ to zamiast przekazać mi to żądanie do index.php?path=$1 co miała zapewniać druga reguła, przekierowuje mnie on na generowaną stronę z błędem tak jakby uznał że domena.com/home/ jest żądaniem katalogu... WTF?
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d RewriteRule (?!assets.+)$ index.php?path=error404 Ten post edytował starach 15.09.2011, 19:18:34 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Listing or didn't happen.
Pokaż kod, na słowo nie wierzę. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.05.2025 - 11:19 |