![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam utworzony plik .htaccess z zablokowanymi adresami.
Ale chciałabym przekierować zablokowane adresy na plik html lub jakąś inną stronę internetową, bo teraz pokazuje im się komunikat że nie mają dostępu - "403 Forbidden". Chciałabym po prostu, żeby te osoby nie wiedziały że ich IP zostało zablokowane. Będe baaardzo wdzięczna za odpowiedź. Ten post edytował baentizo 6.08.2014, 20:59:32 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 420 Pomógł: 44 Dołączył: 22.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Sztuką jest widzieć to czego nie widać.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz u mnie duuuże piwo - dzięki wielkie!!!
Szukałam od ponad dwóch godzin... *** Próbuje wklepać jakiś tekst, ale bez spacji nie przejdzie - rozumiem że mogę wstawić tylko jedno, krótkie zdanie? Zablokowałam swój IP i sprawdzam czy wszystko działa jak należy. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 420 Pomógł: 44 Dołączył: 22.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a nie lepiej ci przekierować do pliku html i tam ładnie ostylowany komunikat wyświetlić?
-------------------- Sztuką jest widzieć to czego nie widać.
|
|
|
![]()
|
|
Już jest ok, ale "wypłyneła" inne wątpliwość.
Dlaczego stat4u pokazuje mi wejście osoby, której IP jest na liście zablokowanych? Ta osoba powinna widzieć tylko plik html z komunikatem. Czy htaccess dobrze blokuje IP? Czy to może tylko błąd ze strony stat4u? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 532 Pomógł: 24 Dołączył: 15.04.2011 Skąd: Kalisz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli na stronie błędu, na którą przekierowujesz lub którą pokazujesz użytkownikowi, który ma być blokowany (po IP) pokazujesz również w kodzie statystyki, to one będą zliczać również te wejścia, mimo, że ta osoba weszła na strone błędu i czysto teoretycznie nie pwinna być zliczona jako osoba w statystykach.
|
|
|
![]()
|
|
No właśnie, na stronie, na którą ta osoba wchodzi nie ma statystyki - to czysty plik html z napisem. Wiec nie jestem pewna, czy blokada IP działa.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.05.2025 - 07:31 |