![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
Mam problem z mod rewrite. Posiadam sklep, który generuje adresy /towary.php?katid=17 Chciałbem zrobić mod rewrite "ręcznie" dla poszczególnych adresów i wykombinowałem coś takiego: RewriteCond %{REQUEST_URI} ^/$ [OR] RewriteCond %{REQUEST_URI} ^/towary.php$ RewriteCond %{QUERY_STRING} ^katid=17$ RewriteRule ^(.*)$ /ogrod? [L,QSA] W testerze htacces'a wszystko działa bardzo dobrze jednak po dodaniu do właściwego pliku mam błąd konfiguracji i nie znajduje podstrony /ogrod, dlaczego? Czy czegoś brakuje jeszcze w tej konfiguracji? z góry dzieki za pomoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odwrotnie.
Sklep ma generować adres /ogrod, a Ty masz przepisać adres na: /towary.php?katid=17 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyli nie załatwie tego za pomocą htacessa tylko musiałbym przebudować generowane url'e, tak?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak.
W tej chwili zostawiasz "stary" adres, a kierujesz na nieistniejącą stronę. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 02:19 |