![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 23 Dołączył: 26.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod RewriteEngine On #zapobiega listowaniu katalogów IndexIgnore * AddType application/x-httpd-php .htm ^ w teorii powyższy kod powinien sprawić, ze pliki htm i html będą prasowane jako php i w przeglądarce zobaczę normalną stronę (czyli nie kod php a html) - niestety na serwerze po otwarciu strony przeglądarka próbuje pobrać plik, a w jego kodzie widać źródło całego skryptu php. Czy ktoś wie co może być źle i jak to poprawić? Ten post edytował Sky_walker 14.08.2009, 09:56:54 -------------------- Pomogłem? Kliknij
![]() Dzięki! :D |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 164 Pomógł: 3 Dołączył: 13.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba w php trzeba ustawić rozszerzenia?
Ja tam w ogóle nie prasuję, zawsze chodzę w naturalnie pogniecionych plikach ;-) -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 23 Dołączył: 26.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
huh? w htaccess starczy ustawić
![]() ![]() -------------------- Pomogłem? Kliknij
![]() Dzięki! :D |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat ^ w teorii powyższy kod powinien sprawić, ze pliki htm i html będą prasowane jako php i w przeglądarce zobaczę normalną stronę (czyli nie kod php a html) - niestety na serwerze po otwarciu strony przeglądarka próbuje pobrać plik, a w jego kodzie widać źródło całego skryptu php. To zależy od serwera - jeśli PHP jest wrapperem jako moduł, to zadziała; jeśli jako (Fast)CGI - jest to inny MIME. Sprawdź w pomocy hostingu/u admina. PS. prasuje, to się ubrania, kod można co najwyżej parsować. ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 14:26 |