![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 2 Dołączył: 29.04.2009 Skąd: wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam ciekawy problem. Otóż jestem w czasie przenoszenia strony z hostingu ovh na hasting home.pl. Problem polega na tym, że plik htaccess, który działał na ovh po przeniesieniu na home.pl nie jest poprawnie przetwarzany. Pamiętam, że na tym hostingu mają takie różne swoje udziwnienia, lecz nie pamiętam czy coś było z plikiem htaccess. Plik htaccess jest umieszczony na root, tak sam jak reszta aplikacji. Sam nie pisałem pliku htaccess i jest konstrukcja budzi moje zastrzeżenia (zresztą jak reszta aplikacji, ale to już swoją drogą). W każdym razie plik htaccess działa pod ovh, lecz po przeniesieniu nie działa pod home.pl. Pierwsze pytanie jest takie, jak można wyciągnąć logi rewrite z serwera, bo szczerze powiedziawszy, wiem jak to działa na testowej maszynie, ale jak na serwerze home to już nie wiem. -------------------- C/C++ (ucze się...), PHP (ucze się...), SMARTY(ucze się...), PYTHON(ucze się...), C#(uczę się...), PERL(uczę się...), JavaScript(uczę się...), JAVA(będą mi kazali się uczyć...)... Ja się głównie uczę...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
home.pl posiada własny, autorski serwer www, a nie korzysta z powszechnie dostępnego apacha, dlatego problemy są nieuniknione. Gdzieś na stronie mają chyba dokładny opis ustawień z pliku .htaccess. Jeśli nie, to trzeba pisać do supportu.
Ten post edytował mortus 23.03.2012, 15:26:49 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 2 Dołączył: 29.04.2009 Skąd: wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie wiem. Mają jak dobrze pamiętam IdeaWebSerwer. Swoją drogą to się zastanawiam, dlaczego zdecydowali się na takie rozwiązanie, a nie korzystanie z Apache'a. Przynajmniej to, że windowsowy hosting jest na IIS.
-------------------- C/C++ (ucze się...), PHP (ucze się...), SMARTY(ucze się...), PYTHON(ucze się...), C#(uczę się...), PERL(uczę się...), JavaScript(uczę się...), JAVA(będą mi kazali się uczyć...)... Ja się głównie uczę...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.04.2025 - 05:42 |