![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 7.10.2003 Skąd: Myślenice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Głowię się nad tym od dłuższego czasu i nie daje sobie rady.
Mój plik .htaccess wygląda tak: Kod RewriteEngine on RewriteRule ^(.*)$ /v2.0/index.php RewriteRule ^(.*)/([a-zA-Z]+)$ /v2.0/index.php?dzial=$1 [L] Gdy wywołuje adres główny mojego konta, np.: cos.cos.pl super działa, przekierowuje mnie do katalogu v2.0/index.php Jednak gdy chcę wpisać cos.cos.pl/www to wtedy zamiast index.php?dzial=www pokazuje mi się sam index.php tak jakbym nie zadeklarował zmiennej a w adresie jest cos.cos.pl/www Głowię się i głowię nad tym i nie mogę dojść czemu tak się dzieje. A jakbym dał Kod RewriteEngine on RewriteRule ^cos$ /v2.0/index.php RewriteRule ^cos/([a-zA-Z]+)$ /v2.0/index.php?dzial=$1 [L] To wtedy działa, tyle, że mam w adresie cos.cos.pl/cos/www, a ja nie chcę mieć właśnie tego 'cos'. Może mi ktoś pomóc? Temat mod_rewrite'a nie jest łatwy a na forum nie mogłem znaleźć tematu odpowiadającego moim problemom. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 359 Pomógł: 1 Dołączył: 16.04.2006 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
RewriteBase /~twojekonto/Twojastrona
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 7.10.2003 Skąd: Myślenice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie działa. Wstawiłem tak:
Kod RewriteEngine on RewriteBase /cos.cos.pl/ RewriteRule ^(.*)$ /v2.0/index.php RewriteRule ^(.*)/([a-zA-Z]+)$ /v2.0/index.php?dzial=$1 [L] i wyskoczył "Internal Server Error"... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 1 Dołączył: 30.06.2006 Skąd: okolice Warszawy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam podobny problem i też chciałbym znać rozwiązanie
Moja regułka jest prosta Kod RewriteEngine on
RewriteRule ^([a-zA-Z]+)$ index.php?id=$1 [L] Ten post edytował dzobert 18.09.2006, 18:23:54 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 14.08.2003 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
ustaw tak: Kod RewriteRule ^$ /v2.0/index.php [L]
RewriteRule ^([a-zA-Z]+)$ /v2.0/index.php?dzial=$1 [L] |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dla adresu www.strona.pl - RewriteBase /
dla adresu www.moja.strona.pl - RewriteBase / dla adresu www.strona.pl/nowa - RewriteBase /nowa/ pozdr. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:31 |