![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2003 Skąd: Łaziska Górne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam problem z .htaccess na Ubuntu 6.06. Niestety nie znalazlem odpowiedzi na forum.
Otoz strone mam w /home/avantar/public_html/katalog W .htaccess mam RewriteEngine On RewriteBase / RewriteRule ^karta\/([0-9]+)[\/]?$ karta.php?id=$1 Ale gdy testuje wyskakuje mi tylko "The requested URL /karta.php was not found on this server." Zastanawiam sie czy Ubuntu w ogole widzi mi .htaccess? Czy ma ktos jakis pomysl jak temu zaradzic? Bede wdzieczny. Pozdrawiam -------------------- I awake from my dream, I can't find my way without you ...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O mod_rewrite zainstalowany? ;-)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2003 Skąd: Łaziska Górne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak.
-------------------- I awake from my dream, I can't find my way without you ...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 442 Pomógł: 0 Dołączył: 27.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wywal linię z
Kod RewriteBase /
|
|
|
![]()
|
|
Jak wywalam to wyskakuje mi:
The requested URL /home/avantar/public_html/crystalicum/karta.php was not found on this server. Mimo, ze karta.php znajduje sie dokladnie w tym miejscu1 Co ciekawe jak zmienilem documentRoot na dokladna sciezke to wszystko dziala ok ... Dziwne, czyzby "~" w czemus przeszkadzalo? Pozdrawiam -------------------- I awake from my dream, I can't find my way without you ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 0 Dołączył: 17.10.2006 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wklej swoje ustawienia Apache z htpd.conf - fragment .htaccess
-------------------- Programy antywirusowe
Komputery, internet Twój Słownik OnLine |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znajdz sekcje AllowOveride (w httpd.conf) i jezeli masz ja na none to ustaw na All (sekcja ta pojawia sie w kilku miejscach)
P.S. Zly dzial Ten post edytował Seth 2.11.2006, 00:18:23 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2007 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- ------
Per Aspera Ad Astra |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 13:56 |