![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 22.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
napotkałem dziwny problem, mianowicie przekierowanie RewriteRule ^forum$ /?category=forum nie działa :( Uściślając - w dwóch testowanych przypadkach nie działa - na postawionym lokalnie Apache (WebServ) i dedyku OVH. Działa jedynie na home.pl. Co ciekawe, zmiana /forum$ na /forun$ (kwestia jednej literki) powoduje prawidłowe działanie. Nie mam pomysłów - być może ktoś się spotkał z podobnym problemem i zna odpowiedź? Z góry dziękuję za wszelkie sugestie. Pozdrawiam. EDIT: może moglibyście sprawdzić to u siebie? Ten post edytował stealz 22.01.2010, 19:22:31 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Zapewne masz katalog o tej samej nazwie, co sprawdzana reguła.
Niestety, Apache najpierw sprawdza, czy katalog istnieje, dopiero potem wykonuje przekierowania. Mi też ten problem wyciął parę ładnych chwil z życiorysu, ale sprawdzaj najpierw jakąś zmienną przez RewriteCond, potem przekierowuj. Na home działa, bo oni działają na IdeaWebSerwer (fork Apache). -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 01:04 |