![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 17.02.2003 Skąd: Turośń Kościelna (Białystok) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
klient przeniósł stronę z Home.pl na OVH.pl i wystąpił problem z prawidłową interpretacją pliku .htaccess. Stronę znajdziecie pod adresem: http://ubezpieczeniapodlasie.pl/ Główna się wczytuje, natomiast każda podstrona daje "File not found. " W tej chwili plik .htaccess ma następującą składnię:
Podstawiałem przeróżne konfiguracje, które znalazłem w sieci, kontaktowałem się z supportem OVH.pl i dostałem zwrotkę, że powinien zadziałać kod:
Jak nie zadziała, to wina skryptu a nie serwera. Po wstawieniu tego kodu przy wywołaniu jakiejkolwiek podstrony, zawsze wczytuje mi się strona główna. Przyznam, że kończą mi się pomysły i dlatego proszę o pomoc. Dziękuję. P.S. Korzystam z klasy "niceURL.class.php" a ta sama strona 1:1 działająca poprawnie na Home.pl http://monosfera.pl/ -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 799 Pomógł: 1827 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przykład, który Ci podali przekierowuje wszystko na index.php...
Spróbuj tak jak miałeś, ale z REQUEST_FILENAME Kod RewriteEngine On
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -s [OR] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -l [OR] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d RewriteRule ^(.*)$ index.php/$1 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 17.02.2003 Skąd: Turośń Kościelna (Białystok) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
dziękuję za odpowiedź. Niestety po wstawieniu do swojego kodu "%{REQUEST_FILENAME}" efekt mam taki sam jak dotychczas, a po wstawieniu 1:1 Twojej propozycji po wczytaniu podstrony dostaję "Not Found The requested URL /pojazdy-zastepcze was not found on this server." Szukam dalej rozwiązania ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 2 Dołączył: 4.09.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
spróbuj tak. A jak nie zadziała, przydatna jest stronka: htaccess.madewithlove.be/
Kod RewriteEngine On
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -s [OR] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -l [OR] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d RewriteRule ^.*$ - [NC,L] RewriteCond %{REQUEST_URI}::$1 ^(/.+)(.+)::$ RewriteRule ^(.*)$ - [E=BASE:%1] RewriteRule ^(.*)$ %{ENV:BASE}index.php [NC,L] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.05.2025 - 07:48 |