![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 0 Dołączył: 15.10.2006 Skąd: zewsząd :P Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Odpalając skrypt php na serwerze hostingowym wyskakuje mi błąd:
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at xxx/head.php:4) in xxx/file.php on line 23 Doczytałem na forum, w manualu itp. i doszedłem do wniosku że problem stanowią dane wysłane do przeglądarki (print, echo) przed użyciem polecenia header("Location: xx.php"). No i mam problem ze zrozumieniem działania funkcji ob_start(), słyszałem bowiem że jest ona w stanie poradzić sobie z tym. Czy ktoś mógłby pokazać jak wyglądałaby funkcja która wstawiona do pliku radziłaby sobie z tym błędem? Będę bardzo wdzięczny za szybką odpowiedź. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 44 Dołączył: 23.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 0 Dołączył: 15.10.2006 Skąd: zewsząd :P Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Yyy.. chwila. Umieszczam ob_start(); zaraz pod header() który robi problemy, i błąd pojawia się taki sam, ale linijkę niżej :/
Ten post edytował Michu 27.02.2008, 22:53:10 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 96 Pomógł: 7 Dołączył: 24.01.2006 Skąd: lublin/wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Yyy.. chwila. Umieszczam ob_start(); zaraz pod header() który robi problemy, i błąd pojawia się taki sam, ale linijkę niżej :/ mysle ze pierwsza osoba ktora ci napisala ocb wyrazila sie dosc jasno... no to moze prosciej... header(); tez nalezy do tej "resty kodu". Ten post edytował dem 27.02.2008, 23:07:00 |
|
|
![]()
|
|
Administrator wortalu Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 960 Pomógł: 39 Dołączył: 21.10.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamykam. Temat poruszany milion razy. Użyj wyszukiwarki.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.09.2025 - 17:56 |