![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 1 Dołączył: 16.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://www.youtube.com/watch?v=Ol3qQ4CEUTo chciałem sie zapytać czy ta gra jest zrobiona canvas czy divach ??Czy taką gre lepiej torzyć canvas czy divach jak w canvas to może ktoś dać jakiś tutorial pożądny bo to co znajduje to tylko rysowanie a nie wstawianie obrazków
niech sie ktos obeznany wypoie czy aby uzyskać taki efekt trzeba korzystać z canvas czy div |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
We flashu bo:
+ jest bardziej wydajny w porównaniu do canvas (że nie wspomnę o animacjach w js) + większe możliwości graficzne + większe możliwości sieciowe - w htmlu pozostaje Ci ajax a we flashu masz chociażby XMLSocket itd. To co widzisz na filmiku jest pewnie prezentowane na chromie na dośc dobrym kompie (choć pewnie tak dobry być nie musi) gorzej sprawa wyglądałaby w innych przeglądarkach. Aczkolwiek gdybyś miał wybierać pomiędzy canvas a div to szczerze reflektowałbym za canvasem m.in z tego względu aby nie walić się z różnicami w interpretacji htmla. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 1 Dołączył: 16.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to jest odpalone na safari nie wybiore flasha bo :
- nie umiem - i dlatego że już sa takie rzeczy e flashu Bardziej by mi pasowały divy bo jest obsługa myszki (tak mi sie zdaje nic na temat myszki nie znalazłem) ale jak jest z szybkościa jest jakaś rużnica |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 316 Pomógł: 36 Dołączył: 2.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Różnica jest wyraźna. Co do obsługi myszy: http://blobsallad.se/. Ale i tak powinieneś wybrać as, bo:
- jest łatwy i przyjemny - język nieporównywalnie lepszy niż JS |
|
|
![]()
|
|
rużnica jest wyraźna
O co chodzi co działa lepiej divy czy canvas |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Człowieku wiesz co to jest słownik ? Zrób identyczną grę w canvas i na divach to zobaczysz co jest wydajniejsze!
Ten post edytował Wicepsik 1.07.2010, 20:20:39 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
sorry za ort właśnie chodzi oto żeby nie robić dwóch gier tylko jedna jak nie znasz odpowiedzi na pytanie to proszę nie wypowiadaj się
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 12:09 |