![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 4 Dołączył: 19.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć, słuchajcie mam problem.
Jest portal, w którym są ogłoszenia, i każde ogłoszenie ma swój adres. Podczas dodawania ogloszenia można podać adres, i dzięki temu dopasują się współrzędne geograficzne. Jeśli wprowadzony adres jest zły - pinezkę można przesunąć, dzięki czemu współrzędne są dokładniejsze. Mam problem, ponieważ Google nie zezwala na trzymanie dłużej jak 30dni w cache współrzędnych, ale jest taki myk, że można po 30dniach je usunąć, i pobrać na nowo. Tylko chciałbym to zautomatyzować - jak to zrobić? Mógłbym to zrobić cronem, który by to sprawdzał, usuwał i zaraz przypisywał nowe, ale jak przypisać nowe - jeśli przypiszę na podstawie adresu, to je jeśli ktoś zmienił lokalizację pinezki, to nowe współrzędne wgrają się z drobnym błędem, albo np. adres nie został znaleziony i ktoś ręcznie pinezką zmienił położenie to tak samo... Drugim wyjście myślałem, by przed usunięciem (np. 25dni) dostać info na maila, wejść na na ogłoszenie i ułożyć tak samo pinezkę jak starą i zapisać. No ale jeśli będzie tysiące ogłoszeń to całe dnie będzie schodzić na przypisywanie tylko współrzędnych.. Sam mechanizm usuwania z systemu tych współrzędnych chciałbym zrobić, by być pewnym, że nie łamie jakiegoś postanowienia regulaminu - może macie jakiś pomysł? Punkt w regulaminie mówiący o tym, to 10.5 D, tutaj: https://developers.google.com/maps/terms#10...se-restrictions Jakoś to omijają portale typu jakdojade, airbnb, czy trivago, ale oczywiście ich nie zapytam ;-) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 09:12 |