![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Hejka,
wyszło nowe api (v3) dla google maps. Oczywiście standardowo google leje na operę i przykładowo ten przykład http://code.google.com/intl/pl-PL/apis/map...ine-simple.html który powinien wyświetlać linie, w operze nie działa. Spotkaliście się z jakimiś mykami na "obejście" tego problemu pod Operą? Pewnie nie, ale dla pewności wolę się zapytać (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro to Hydepark to odpowiem że ja nie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Ten post edytował bim2 25.05.2010, 14:56:00 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Znając życie, to pewnie Opera ruszy pod tym samym rozwiązaniem co IE -> vml :/ Sam zobacz, bo tylko tak dla IE można było pchnąć polilinię w v2
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Skoro to Hydepark to odpowiem że ja nie Nawet na Hydepark "nagradza" się za takie durne posty (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Naprawdę myślisz, że miło by mi było czytać teraz 1000 postów od tysiąca userów: "Ja nie"? Nie masz nic mądrego do pisania to nie pisz. Cytat Sam zobacz, bo tylko tak dla IE można było pchnąć polilinię w v2 Nie chce mi się marnować czasu na IE (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
Powód edycji: [nospor]:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
No spor... to tylko kwestia dodania przestrzeni nazw VML w head i stylu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Nic więcej. Z góra jakoś 10 linijek jeśli zrobisz to "na odwal się" (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
|
|
|
![]()
|
|
oj.... no bo tak to napisales
Cytat Znając życie, to pewnie Opera ruszy pod tym samym rozwiązaniem co IE -> vml ze wynikało z tego że to Opera ma coś zrobić a nie ja (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
To przepraszam za niejednoznaczność. W ramach przeprosin to, co zazwyczaj się w takich wypadkach dodaje, a o czym wspomniałem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Swoją drogą jest to błąd, o którym developerzy wiedzą. Zresztą poczytaj link poniżej (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) http://groups.google.com/group/google-maps...35086086671b4c3 @bottom: Sam nie testowałem rozwiązania, bo na v2 jadę i tam akurat Opera oraz IE po owym bugfixie z vml dawały radę z polilinią. Tak więc sam dzięki temu się dowiem, czy na v3 przechodzić, czy nie jeszcze i czy czekać na więcej poprawek ze strony dev zanim zrobię przeskok. W temacie podlinkowanym coś było o obsłudze polilinii w v3 od strony technicznej, że to jako SVG chyba jest podrzucane (SVG Opera obsługuje z tego co wiem, więc byłoby to dziwne - no chyba że w jakiś specyficzny sposób (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ), ale dodają tam też, że Canvas także może być w użytku. Ja bym się więc dokładniej przyjrzał więc wypowiedziom. A jak ja traktuję Pomógł to sam wiesz. Mogą być, ale nie muszą. Nie zależy mi (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Sam chętnie się dowiem o Twoich odkryciach, więc jakby co - dawaj w temacie cynk bo to wiedza dla mnie istotniejsza niż jakieś punkciki...
Powód edycji: [thek]: Dodałem link
|
|
|
![]()
|
|
Kod co podałeś nie poprawia sytuacji. A przynajmniej na przykładzie co podałem na początku.
W ciągu paru dni robił te linie w google maps to przetestuje to na kodzie u siebie. Dzięki za wstępne info (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Gdy zadziała to dam POMÓGŁ (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) edit: dla opery po dodaniu Twojego kodu to wogole mapa google się nie wyswietla. Dla kodu: v\:* { behavior:url(#default#VML); } dostaję "Selector syntax error" Dla kodu * { behavior:url(#default#VML); } dostaję "Behavior is an unknown property" Cytat A jak ja traktuję Pomógł to sam wiesz. Mogą być, ale nie muszą. Nie zależy mi Dlatego dałem mrugnięcie na końcu mojego zdania - też takie teksty traktuję jako śmieszne... oj, poważniejesz na starość że takich grypsów nie łapiesz (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
Powód edycji: [nospor]:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 23:06 |