![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 137 Pomógł: 2 Dołączył: 2.07.2007 Skąd: Ostrzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
generuje plik Excel podając ze zwykłego headera: a następnie generuje zwykłą htmlowską tabelkę. Niestety nie generuje mi polskich liter (mam krzaczki). Gdy zmieniam kodowanie pliku z UTF8 (BEZ BOM) na UTF8 (bo chyba to powinno pomóc) to niestety wystakuje mi błąd: Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at ... Dane do tabeli pochodzą z bazy danych i jest jako pierwsze zapytanie SET NAMES utf8 Wiem, że istnieją po sieci klasy, które generują dane do excela, ale mimo to wole skorzystać z tego rozwiązania. Będę bardzo wdzięczny jak ktoś mi pomoże ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tylko nie mów, że podczas wysyłania swojego posta nie wyskoczył ci komunikat, że temat 'Headers already sent' był omawiany wiele razy
http://phpedia.pl/wiki/Cannot_add_header_i...rs_already_sent |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 137 Pomógł: 2 Dołączył: 2.07.2007 Skąd: Ostrzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To, więc problem jest z kodowaniem. To na jaki mam zmienić, żeby header nie krzyczał, a były polskie znaki ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ustaw UTF-8 bez bom a co do błędu to w linku co podalem jest rozwiazanie
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Właśnie przetestowałem to w Notepad++
Format pliku UTF-8 bez bom
są polskie znaki Ten post edytował Turson 8.05.2014, 12:33:06 |
|
|
![]()
|
|
Dzięki za pomoc.
Sprawę załatwił znacznik meta, którego nie miałem. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.04.2025 - 07:51 |