![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Marrrkuss- |
![]()
|
Goście ![]() |
Mam problem z generowanie kodu html w php. Nawet jesli stawiam / przed kazdym " wewnetrznym to i tak wychodza smieci. Tu przyklad prostego kodu, ktory powinien zadzialac:
<? echo "<form action=\"index.php\" method=\"get\" />"; echo "<select name=\"typ\">"; echo "</select>"; echo "</form>"; ?> pola option pominalem. Prosze o pomoc dlaczego tak sie dzieje. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 658 Pomógł: 95 Dołączył: 20.12.2005 Skąd: N54,35° E18,63° (Gdańsk) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Marrrkuss @ 2006-01-29 20:24:55) Mam problem z generowanie kodu html w php. Nawet jesli stawiam / przed kazdym " wewnetrznym to i tak wychodza smieci. Tu przyklad prostego kodu, ktory powinien zadzialac: <? echo "<form action=\"index.php\" method=\"get\" />"; echo "<select name=\"typ\">"; echo "</select>"; echo "</form>"; ?> pola option pominalem. Prosze o pomoc dlaczego tak sie dzieje.
Sprobuj ;] @Edit A no zapomniałem Ten post edytował b4x 29.01.2006, 21:54:31 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
~b4x znacznik <option> wymaga znacznika zamykającego </option>
Jak już podajesz to podawaj poprawnie. A wracają do pytania: Po co generujesz kod w ten sposób jeśli jest tam większ ilość samego XTMLa to nie ma sensu tego tak robić. Można to zrobić prościej: Kod <form action="index.php" method="get"> <select name="typ"> <option value="tak"> tak</option> <option value="nie" selected="selected"> nie</option> </select> <input type="submit" value="Wyślij"> </form> ![]() |
|
|
-Marrrkuss- |
![]()
|
Goście ![]() |
Cytat(b4x @ 2006-01-29 20:28:46) Cytat(Marrrkuss @ 2006-01-29 20:24:55) Mam problem z generowanie kodu html w php. Nawet jesli stawiam / przed kazdym " wewnetrznym to i tak wychodza smieci. Tu przyklad prostego kodu, ktory powinien zadzialac: <? echo "<form action=\"index.php\" method=\"get\" />"; echo "<select name=\"typ\">"; echo "</select>"; echo "</form>"; ?> pola option pominalem. Prosze o pomoc dlaczego tak sie dzieje.
Sprobuj ;} Teraz nic nie wyswietla ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 658 Pomógł: 95 Dołączył: 20.12.2005 Skąd: N54,35° E18,63° (Gdańsk) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprobuj Tego
Powinno działac bo mi działa ![]() Ten post edytował b4x 29.01.2006, 21:57:22 -------------------- |
|
|
-Marrrkuss- |
![]()
|
Goście ![]() |
Cytat(mike_mech @ 2006-01-29 20:51:36) ~b4x znacznik <option> wymaga znacznika zamykającego </option> Jak już podajesz to podawaj poprawnie. A wracają do pytania: Po co generujesz kod w ten sposób jeśli jest tam większ ilość samego XTMLa to nie ma sensu tego tak robić. Można to zrobić prościej: Kod <form action="index.php" method="get"> <select name="typ"> <option value="tak"> tak</option> <option value="nie" selected="selected"> nie</option> </select> <input type="submit" value="Wyślij"> </form> ![]() Chodzi mi o to zeby zrobic to z php. |
|
|
-Marrrkus- |
![]()
|
Goście ![]() |
Ok, juz dziala. Dziekuje wam wszystkim. Pozdrawiam.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Obawiam się że mnie nie zrozumiałeś
![]() index.php
Po co pchać w instrukcję echo to co nie jest konieczne :?: |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 21:58 |