![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 24.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szukam optymalnego rozwiązania do generowania druków typu przelew/umowa na których są ściśle określone formatki wstawiania tekstu a plikiem wynikowym ma być dokument pdf.
Interesują mnie porady od osób, które wykonywały podobne zadania - jak to najlepiej zrobić aby nie spędzić 2 tygodni na układaniu tekstu względem obrazków w tle. Zakładam, że 1. w tle musi być pełnostronicowy obrazek z rysunkiem pól do wypełnienia 2. dany dokument może być wielostronicowy - może to być np wniosek /druk przelewu + umowa (czyli 1-strona formularz i kilka stron tekstu) 3. jako wynik otrzymujemy gotowy plik pdf. Jaka biblioteka do generowania pdf będzie najlepsza i jak optymalnie zabrać się za ustawianie tekstów względem kratek formularzy gdzie na każdą literę jest osobna kratka? Mam nieco dośweiadczenia z mpdf i fpdf ale zwykle posługiwałem się zamianą html na pdf a oabawiam się , że ta metoda się nie sprawdzi bo pozycjonowanie tekstu musi być precyzyjne. Bardzo bedę wdzięczny za porady w tej sprawie |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 677 Pomógł: 11 Dołączył: 18.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Osobiście używam bibliotek TCPDF i jestem z tego rozwiązania na chwilę obecną bardzo zadowolony.
http://www.tcpdf.org/ Na stronie bardzo fajnie przedstawiona jest dokumentacja oraz przykłady. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 305 Pomógł: 29 Dołączył: 5.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz nadal tworzyć HTML z tłem np. druku wpłaty.
Do tego odpwiednie odstepy między znakami i wielkość czcionki i wszsytko ładnie powinno się mieścić w kratkach. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.05.2025 - 06:07 |