![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 271 Pomógł: 0 Dołączył: 20.08.2003 Skąd: Szczecinek Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam znowu mam problem nie wiem co jest nie tak mam taką funkcje
[php:1:7cb6258b76]<?php function dodaj ($temat,$obraz,$tresc_k,$tresc_d,$data,$useradded) { $polaczenie=mysql_query("INSERT INTO homp_news (id,tytul,obraz,tresc_k,tresc_d,data,useradded) VALUES ('','".$temat."','".$obraz."','".$tresc_k."','".$tresc_d."','".$data."','".$useradded."'") or Die("Nie udało się dodać news`a do bazy"); echo "News został dodany do bazy"; } ?>[/php:1:7cb6258b76] I po wpisaniu danych do formularza wywołuje toą funkcje i wpusje dane [php:1:7cb6258b76]<?php if (isset($_POST['dodaj'])){ $temat1=$_POST['temat'] ; $obraz1=$_POST['obraz'] ; $k_tresc1=$_POST['k_tresc'] ; $d_tresc1=$_POST['d_tresc']; $data1=date("d-m-Y"); $useraddes1=$nazwa; dodaj("$temat1","$obraz1","$k_tresc1","$d_tresc1","$data1","$useradded1"); } ?>[/php:1:7cb6258b76] Nie wyskakują zadne błedy tylko poprosty działa Die -------------------- Warsztat: gPHPEdit | Linux 2.6.17-11-generic (Ubuntu)
Sprzęt: Noteook BenQ A33E ___________________________________________________ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
zamien Twoje die() na[php:1:e0ed1a0bc5]<?php
or die(mysql_error()); ?>[/php:1:e0ed1a0bc5]Przynajmniej będziesz widział komunikat błędu. Założe się, zemasz błąd w zapytaniu. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 103 Pomógł: 0 Dołączył: 1.12.2003 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli kolumna 'id' jest auto_increment ( a zarazem typu int) , zmień swój kod w ten sposób.
[php:1:9bd87ae46a]<?php function dodaj ($temat,$obraz,$tresc_k,$tresc_d,$data,$useradded) { $polaczenie=mysql_query("INSERT INTO homp_news (tytul,obraz,tresc_k,tresc_d,data,useradded) VALUES ('".$temat."','".$obraz."','".$tresc_k."','".$tresc_d."','".$data."','".$user added."'") or Die("Nie udało się dodać news`a do bazy"); echo "News został dodany do bazy"; } ?>[/php:1:9bd87ae46a] -------------------- MySQL said:
You have an error in your SQL syntax near ' `sygnatura` VARCHAR, NOT NULL |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 15:18 |