|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 175 Pomógł: 2 Dołączył: 30.07.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
Chcę w dokumencie html zrobić aby się tekst wczytywał po kliknięciu na daną pozycję w menu bez kopwioania dokumentu bo to by było za monotonne tak dla każdego robić, więc mam coś takiego, nie wiem czy dobrze to zapisalem ale powinniście się zorientować o co mi chodzi:
plik HTML o nazwie sekcje.htm |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%)
|
aaałaaaa!!!! zabolało (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
Podstawy PHP! W plikach .htm/.html nie można używać PHP licząc że zadziała. Skopiuj all do pliku z rozszerzeniem .php |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 678 Pomógł: 124 Dołączył: 26.09.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Myślę, że prościej będzie to zrobić GET'em. Każdy <li> będzie miał w sobie link, który będzie wskazywał który moduł wczytać. Przykład:
i php:
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%)
|
switch wykonuje się względem przypadków zmiennej, którą najpierw musisz jakoś przekazać, w Twoim przypadku zrobisz to za pomocą linku i odbierzesz sobie przez $_GET, więc musisz zrobić coś takiego:
to że sobie tam napisałeś parametr name i value to jeszcze nie jest przekazywanie zmiennej |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 175 Pomógł: 2 Dołączył: 30.07.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
Cytat Myślę, że prościej będzie to zrobić GET'em. Każdy <li> będzie miał w sobie link, który będzie wskazywał który moduł wczytać. Przykład: No też tak właśnie miałem zrobić tylko tak to muszę podać w linkach jakiś target, nie? a ja nie używam ramek, div po prostu się rozszerza pod wpływem ilości tekstu. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 678 Pomógł: 124 Dołączył: 26.09.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Nie, nie, do tego nie potrzebne są żadne ramki. Skopiuj ten kod co ci podałem przykładowy do pliku np. index.php i wrzuć na serwer. Poklikaj sobie w linki, zobaczysz jak to działa.
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 10.06.2026 - 12:48 |