![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 29.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam wiem ze to kolejny nudny temat z rzedu funkcji mail przejzalem je chyba wszystkie na tym forum ale zaden nie pomogl mi rozwiazac problemu a mianowicie nie moge wyslac wiadomosci ..korzystam z polaczenia flasha i php lecz glowny problem wydaje mi sie ze tkwi w kodzie php lub konfiguracji serwera
korzystam z ksiazki "PODSTAWY Flash i PHP5" David'a Powers'a stawiam to na localhoscie na serwerze Apache 2.2 plik kocfiguracyjny php (php.ini) wyglada tak (jezeli chodzi o mail function) : Cytat [mail function] ; For Win32 only. SMTP = localhost //tutaj ma byc nazwa localhost czy nazwa serwera smtp prubowalem i tak i tak smtp_port = 25 ; For Win32 only. sendmail_from = formadm@o2.pl z gory dzieki za pomoc Pozdr. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 0 Dołączył: 29.05.2006 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wydaje Ci sie to teoche idiotyczne, ze najpierw uzywasz klasy phpmailer a potem funkcji mial?
CODE require("class.phpmailer.php"); $mail = new PHPMailer(); $mail->PluginDir = "localhos/flashphp/ch02/phpmailer/"; //adres naszego konta $mail->From = "formadm@o2.pl"; //adres serwera SMTP $mail->Host = "poczta.o2.pl"; $mail->Mailer = "smtp"; $mail->SMTPAuth = true; //nazwa użytkownika $mail->Username = "login"; //nasze hasło do konta SMTP $mail->Password = "pass"; $mail->SetLanguage("en", "phpmailer/language/"); $subject = 'Formularz ze strony flash'; // Stwórz zawartość wiadomości ze zmiennych przechowywanych w tablicy POST $message = 'Od: '.$_POST['from']."\n\n"; $message .= 'Email: '.$_POST['email']."\n\n"; $message .= 'adres: '.$_POST['snail']."\n\n"; $message .= 'telefon: '.$_POST['phone']."\n\n"; $message .= 'Komentarze: '.$_POST['comments']; $mail->body=$message; $mail->AddAdress($_POST['email']); if($mail->Send()) { echo 'sent=OK'; } else { echo 'sent=failed&reason='. urlencode('Prawdopodobnie wystąpił problem z serwerem. Spróbuj wysłać wiadomość później'); } |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 29.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
niestety nadal nic nie dziala :/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy dane do autoryzacji serwera SMTP podałeś prawidłowe? Musisz podać adres, port, login i hasło do autoryzacji działającego serwera SMTP.
Z pewnością masz jakieś konto mailowe, wejdź w jego ustawienia i raczej znajdziesz tam wszystkie potrzebne dane. pozdr. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 504 Pomógł: 2 Dołączył: 31.03.2006 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moze najpierw przetestuj skrypt bez korzystania z smtp, jesli bedzie dzialac wtedy poszukaj bledy przy SMPT, jesli nie bedzie dzialalo, wyswietl blad phpMailera i pokaz powinien wiele powiedziec.
|
|
|
![]()
|
|
a moze zna ktos jakies konta mailowe ktore nie wymagaja uwierzytelnienia na SMTP ?
czy moze jest u mnie taki problem ze mam zablokowany jakis port przez ktory wiadomosc ma wyjsc z mojego kompa kurde siedze przy tym juz 3 dzien non stop prubuje wszystkiego i nic mi nie idzie jakiego kolwiek skryptu bym uzywal to i tak nie przynosi efektu (formularz w html czy php) ... I need HELP (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/exclamation.gif) ! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 504 Pomógł: 2 Dołączył: 31.03.2006 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A sprobowales wysylania bez uzycia smtp ? Przeciez php ma wbudowany mechanizm do wysylania z ktorego korzysta php mailer jesli sie mu nie poda SMTP, przetestuj skrypt powiedz czy dziala, jesli nie to zrob prosty skrypt bez tych wszystkich bajerow
[php] <?php if(mail('twojemail', 'test','test')) { echo "wyslano"; } else { echo "nie wyslano"; } ?> Jesli bedzie komunikat ze wyslano a ty nie dostaniesz to moze sam masz problemu z odbieraniem (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Jesli si neie wysle to bedziemy kombinowac dalej. Tak jeszcze sobie poczytaj mail() |
|
|
![]()
|
|
no niestety serwer wymaga uwierzytelnienia
Cytat Warning: mail() [function.mail]: SMTP server response: 554 <formadm@o2.pl>: Sender address rejected: SERWER poczta.o2.pl WYMAGA UWIERZYTELNIENIA. Zobacz http://pomoc.o2.pl/poczta/autoryzacja/ i skonfiguruj poprawnie program pocztowy. in C:\htdocs\phpflash\ch02\TMP5slz81yjn.php on line 3 nie wyslano kurde kurde dzisiaj o dziwo zadzialal skrypt phpmailera dzieki za pomoc ! no niestety nie do konca sie rozwiazal ten problem jak juz moj kod wyglada tak (z przechwytywaniem danych z flasha) :
to niestety nie chce mi wyslac maila :/ czy cos nie tak zrobilem? a moze ktos wie jak w tym formularzu zastapic funkcje mail() klasa mailera
ok juz mi sie udalo dzieki za wyczerpujace odpowiedzi peac ALL (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif) Ten post edytował kocu 1.11.2006, 14:55:10 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 06:05 |