![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Napisałem funkcję obsługi przycisku, który dodaje wybrane pola tabeli A do tabeli B. Funkcja działa prawidłowo. Chciałem jeszcze dodać sprawdzenie warunku, w którym będzie sprawdzone pole idP w tabeli B. Jeśli już istnieje taki rekord to ma wyświetlić komunikat "Rekord o nr (np. 17) już istnieje. Proszę o pomoc.
lub ukryć przycisk jeśli taki rekord już jest w tabeli B Ten post edytował wlodek 29.04.2014, 08:14:47 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Coraz czesciej zaczynacie uzywac jakis cudnych klas do baz danych, nie napiszecie co to za klasy i oczekujecie, ze my sie bedziemy domyslac lub zgadywac....
Rozwiazanie Twojego problemu: Przy pomocy cudnej klasy, gdzie tylko Ty wiesz jak ona wyglada, sprawdz czy istnieje w tabeli dany rekord i jak jest, to wyswietl komunikat, ze juz jest |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie ma o co się złościć. W poprzednim temacie mi pomogłeś - za co jestem wdzięczny - i wiesz, że jestem nowicjuszem w PHP jak również, że korzystam z generatora kodu (czy jak to się "fachowo" nazywa) PHPRunner. Kilka problemów sam rozwiązałem korzystając z pomocy oprogramowania PHPRunner, jednak jako żółtodziób wielu zagadnień po prostu nie rozumiem. Brak prawidłowego rozumowania nie jest spowodowane wykształceniem tylko wiekiem. Mam prawie 60 wiosen i gdy ja chodziłem do szkoły komputerów nie było - jedynym "komputerem" był suwak logarytmiczny.
Co do tej "cudnej klasy" jak ją nazwałeś, sam nie wymyśliłem. Jest to owoc modyfikacji kodu z helpu ww programu. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż więcej tej klasy, bo nie da się wywnioskować czy to mysql_/mysqli/pdo z takiego kawałka
|
|
|
![]()
|
|
dodałem jeszcze jedno pole "termin" |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat ie ma o co się złościć. W poprzednim temacie mi pomogłeś - za co jestem wdzięczny - i wiesz, że jestem nowicjuszem w PHP jak również, że korzystam z generatora kodu (czy jak to się "fachowo" nazywa) PHPRunner. 1) Nie zloszcze sie. W opisowy sposob staralem ci sie przedstawic pewien "absurd" sytuacji. My naprawde nie jestesmy wrozkami i widzimy pelnych kodow, jakie macie na kompie. 2) I nie, nie wiem, że korzystasz z jakiegos generatora kodu. To ze pomoglem ci w jakims temacie nie znaczy, ze sobie coś zapamietalem. Przez forum przewija się cala masa użytkownikow i naprawde nie idzie spamietac czego uzywa osoba, ktorej raz sie pomoglo... Nadal nie wiemy w jaki sposob cokolwiek sie robi na Twojej bazie. Miales pokazac kod klasy bazy. |
|
|
![]()
|
|
Nadal nie wiemy w jaki sposob cokolwiek sie robi na Twojej bazie. Miales pokazac kod klasy bazy.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W takim tempie to my do niczego nie dojdziemy.
Może po prostu zacznij od początku, np. PDO/MySQLi? Korzystanie z gotowych klas gdzie nie wiadomo o co gdzie chodzi i bez dokumentacji mija się z celem. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Panowie powyżej dobrze piszą. Spróbuj zacząć z mysqli, polecam!
Jeśli jednak będziesz nalegać żeby zrobić to z tą klasą, przedstaw nam jej dokumentację. |
|
|
![]()
|
|
Korzystam z helpu tego oprogramowania: PHPRunner 7.1 manual
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.09.2025 - 20:44 |