![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 3 Dołączył: 1.05.2010 Skąd: Fajne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pozwala pobrać zawartość dowolnego pliku i zaszyfrować tą zawartość w MD5.
Wersja funkcji: 1.0 Autor: Polaczek (entereczek) Wymagania:
Funkcja:
Przykład użycia:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Troszkę Ci się pojęcia pomyliły
Kod MD5 (z ang. Message-Digest algorithm 5 - Skrót wiadomości wersja 5) - algorytm z dziedziny kryptografii. Jest to popularna kryptograficzna [u][b]funkcja skrótu[/b][/u], Szyfrowanie to proces odwracalny. No i podstawowe pytanie, do czego wykorzystać twoją funkcję (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) i dlaczego fopen i fread a nie file_get_contents (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powinieneś użyć raczej funkcji md5_file
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@skowron-line: Tworzenie hasha z pliku jest wyjątkowo pomocne przy sprawdzaniu czy pobrany plik nie jest przypadkiem uszkodzony.
No i jak zauważył darko PHP ma taką wbudowaną funkcję. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 3 Dołączył: 1.05.2010 Skąd: Fajne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale ja mądry (IMG:style_emoticons/default/sciana.gif) Zapomniałem o md5_file().
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Pomijając, że tak funkcja istnieje to co w niej takiej niesamowitego, że warto na o tym pisać temat i pochwalić się 10 linijkami kodu? Bo ja nie znajduję w tym nic.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pomijając, że tak funkcja istnieje to co w niej takiej niesamowitego, że warto na o tym pisać temat i pochwalić się 10 linijkami kodu? Bo ja nie znajduję w tym nic. Zobacz jak stary jest regulamin działu. Można by dodać jakiś punkt, nie wiem opisać to, bo już wcześniej pojawiały się takie rzeczy. "Przed dodaniem postu sprawdź czy twój kod nie jest zaimplementowany na stałę w php" etc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Przed dodaniem postu sprawdź czy twój kod nie jest zaimplementowany na stałę w php Raczej przy zakladaniu tego dzialu nikt nie sądził, ze znajdą się ludzie co będą banalne funkcje do niego wkladac - no ale od tego jest moderacja. Temat przenosze do php bo tutaj zdecydowanie się nie nadaje.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 02:24 |