![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 19.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam. Moze mi ktos pomoc znalezc blad w ponizszym skrypcie:
Polaczenie zostaje ustanowione, ale pojawia sie blad: Warning: ftp_get(): Failed to open file /test/zdalny.txt. Gdzie robie blad? Ten post edytował ewel 19.09.2006, 11:11:14 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a masz taki plik:
/test/zdalny.txt tzn. umieszczony w glownym katalogu, w podkatalogu test?? -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 19.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak. Plik zdalny.txt znajduje sie w katalogu głownym w podkatalogu test.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmmm -- moze chodzi o tryb aktywny/pasywny polaczenia?
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Mozesz blizej napisac o co w tym chodzi? I co miałabym sprawdzić.
Jestem zupełnie początkująca. |
|
|
![]()
|
|
Hmmm to jednak nie wina tego trybu (sprawdzalem u siebie) i skrypt dziala (przy moich sciezkach)
(Polaczenie ustanowionePlik zostaÅ‚ pobrany do aaaa2.zipKoniec polaczenia) A przy koniecznosci laczenia sie w trybie pasywnym (jak chcesz to szukaj na wikipedii "FTP") pojawia sie inny komunikat bledu: Kod Warning: ftp_get() [function.ftp-get.html]: Illegal PORT command in Tak ze nie wiem co jest przyczyna: gdy pliku nie ma to dostaje: "No such file or directory" -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Dzieki.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 08:43 |