![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 23.05.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak zrobić żeby przycisk input wysyłałe wszystkie wartości z formularza a nie tylko te które znajdują się nad nim
![]() -------------------- Systemy dedykowane, Magento, Typo3
PascalSystem.pl |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 0 Dołączył: 30.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
problem co najmniej bez sensu ...
<form> <form action=index.php method=post> <input type=text name=cos> <input type=submit value=Wyslij></form> i mozesz miec nie wiem ile tych inputów i wysle Ci wszystkie wartosci ! polecam podstawy HTML-a |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 23.05.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
OK tyle to i ja wiem ;-) ale o to chodzi ze ja <inputa submit= .... > nie mogę umieści na końcu tylko musze umieścic pomiędzy inputami :/
Ten post edytował barkroli 14.03.2006, 20:14:30 -------------------- Systemy dedykowane, Magento, Typo3
PascalSystem.pl |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 0 Dołączył: 30.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a nie lepiej zrobić dwa formularze
![]() ![]() jeden pod drugim ? zalezy jeszcze do czego chcesz to uzyc ? |
|
|
![]()
|
|
nie niestety nie.
to jest tabela z lewej strony sa przyciski a z drugiej strony sa <inputy> to tak w skórcie i tak musi wlasnie zostac :/ -------------------- Systemy dedykowane, Magento, Typo3
PascalSystem.pl |
|
|
![]()
|
|
ok, no więc pozostaje Ci coś takiego jak
<button onClick="java script: location.href='index.php?zmienna=dane&zmienna2=dane2'">Wyslij dane</button> po prostu masz przycisk a w nim akcje która wysyła dane w adresie pozniej pobierasz je za pomocą $_GET[zmienna] i $_GET[zmienna2] |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(barkroli @ 2006-03-14 19:57:39) Jak zrobić żeby przycisk input wysyłałe wszystkie wartości z formularza a nie tylko te które znajdują się nad nim ![]() Mnie uczyli w szkole, że <input type=submit> wysyła CAŁY formularz, nie ważne, czy jest na jego początku, w środku czy na końcu. Poza tym nie to forum. Przenoszę. -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(barkroli @ 2006-03-14 20:19:01) nie niestety nie. to jest tabela z lewej strony sa przyciski a z drugiej strony sa <inputy> to tak w skórcie i tak musi wlasnie zostac :/ Przecież całą tabelę ze wszystkim możesz wsadzić w jeden formularz, albo podzielić na dwie tabele i zrobić dwa formularze. -------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 086 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(kszychu @ 2006-03-14 20:35:41) Cytat(barkroli @ 2006-03-14 19:57:39) Jak zrobić żeby przycisk input wysyłałe wszystkie wartości z formularza a nie tylko te które znajdują się nad nim ![]() Mnie uczyli w szkole, że <input type=submit> wysyła CAŁY formularz, nie ważne, czy jest na jego początku, w środku czy na końcu. Poza tym nie to forum. Przenoszę. I dobrze uczyli. Autor źle coś przetestował. Input submitowy umieszczamy w dowolnym miejscu. Przy poprawnej budowie formuarza, wyśle go w całości. Jak coś nie działa, to prosimy adres do konkretnego przykładu. |
|
|
![]()
|
|
Tak sorki temat zamknięt ;-) działa wsio
-------------------- Systemy dedykowane, Magento, Typo3
PascalSystem.pl |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 15:15 |