![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Początkujący PHP-owiec- |
![]()
|
Goście ![]() |
Mam nastepujacy problem: nie dziala mi przesylanie danych z formularza. Zrobilem najprostszy, ksiazkowy przyklad:
formularz: <FORM ACTION=skrypt.php METHOD=POST> <INPUT TYPE=TEXT NAME=tekst> </FORM> skrypt: <?php echo($tekst); ?> i ciagle pojawia sie blad: Undefined variable: tekst in skrypt.php on line 2 ustawilem (za rada bardziej doswiadczonych znajomych) w php.ini: output_buffering = On register_globals = On register_argc_argv = On magic_quotes_gpc = On caly czas ten sam blad, u innych te same pliki dzialaja, u mnie nie!!! juz nie wiem co robic!!! pomocy!!! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 742 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2003 Skąd: Gdańsk, Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
Goście ![]() |
dzieki, rozumiem
![]() teraz tylko bedzie mnie dreczyc jedna kwestia - dlaczego u innych to dzialalo dokladnie w takiej formie jak napisalem wczesniej, a u mnie nie... |
|
|
![]()
|
|
![]() TAO programowania Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 3 Dołączył: 25.03.2003 Skąd: ze słoika Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Cytat(Początkujący php-owiec @ 2005-02-08 22:03:51) ustawilem (za rada bardziej doswiadczonych znajomych) w php.ini: register_globals = On Doswiadczonych ? To by ci powiedzieli ze to na Off ze wzgledow bezpieczenstwa... EDIT ____ Dzialalo oniewaz zapewne mieli php4 i reg_globals na on Ten post edytował Puciek 8.02.2005, 21:17:40 -------------------- |
|
|
![]()
|
Goście ![]() |
tez mam php4 i register_globals = On
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |