![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czytałem sobie ostatnio informacje na temat działań na plikach i znalazłem funkcję flock() . Jak wiadomo służy ona do blokowania plików [...] . Funkcja oprócz blokowania ma możliwość sprawdzenia , czy plik jest blokowany . Przed php 4.0.1 robiło się to dodając do argumentu 4 ( 2 + 4 - sprawdza czy jest blokada przed zapisem ) , ale w nowszym php dostaliśmy opcje LOCK_NB zamiast 4 . Niestety nie mogę się dokopać informacji na temat , jak stosować to LOCK_NB . 4 się dodawało a LOCK_NB (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) ?
Cytat("php.net") add LOCK_NB (4 prior to php 4.0.1) to operation. kombinowałem troche sam z dodawaniem , ale dowiedziałem się tylko , że mam za starą wersje php (: [ właśnie ściągam nową ] . Potrafi ktoś pomóc ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 0 Dołączył: 19.08.2003 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
i zostaną sprawdzone wszystkie rodzaje zabezpieczeń, tzn. na odczyt i zapis ? czyli LOCK_NB zamiast 1+4 , 2+4 ? (:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 13:31 |