![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 7.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam pewien problem. piszę bardzo prosty system zarządzania treścią dla stron we flashu korzystających z zewnętrznych plików tekstowych. każdy z tych plików tekstowych musi na początku zawierać wyrażenie "info=" żeby flash mógł rozpoznać tekst do wczytania. Napisałem taki oto skrypt który pozwala mi na dodawanie na początku pliku txt nowego tekstu (np. newsa):
ale chodzi o to że nie ma on się zapisywać na samym poczatku lecz dopiero po zwrocie "info=" czyli przesunięty o pięć znaków. próbowałem dodać tam funkcję fseek() jednak nic to nie pomogło. Proszę o pomoc. Z góry dziękuję za odpowiedzi. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a nie łatwiej jest zapisać cały plik razem z początkowym ciągiem info= ?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 7.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale ten skrypt ma dodawać kolejne newsy do strony
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no to kombinujesz jak kń pod góre
Ten post edytował devnul 7.04.2007, 14:36:39 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
fatal error: Call to undefined function: file_put_contents() in /home/enterink/ftp/inkorporacja/php/proby/admin/dodaj.php on line 9
niestety to nie działa zmieniłem ta funkcję na fputs, potem na fwrite i przy żadnej z opcji nie działa dopiero po zmianie Twojego kodu na taką postać
zaczęło mi zapisywać do pliku ale teraz z kolei przed każdym newsem zostawia mi "info=" a zdecydowanie nie o to mi chodziło Ten post edytował BoomerINK 7.04.2007, 16:13:54 |
|
|
![]()
|
|
kożystasz pewnie z php4 to pierwszy błąd a drugi to nie wstaiwaj nigdzier tego swojeo fseek to bedzie dzialalo jak trzeba poniże przerobiony na twoje potrzeby kod całości
to jest cały kod - nie wplatuj tego w ten swój poprzedni - nie ma takiej potrzeby -------------------- |
|
|
![]()
|
|
wielkie dzieki teraz wszystko działa tak jak powinno
|
|
|
![]()
|
|
a prosze i Wesołych Świąt
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 19:29 |