![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 18.06.2005 Skąd: London Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam 2 pliki:
pierwszy html z formularzem z danymi przesylanymi metoda POST a drugi php operujacy na tych danych wszystko ladnie smiga, ale pozniej chce przejsc na kolejna strone [nie na moim serwerze i nie mam do niej dostepu] i chce dalej przeslac dane z formularza, wiec robie: header("HTTP/1.0 307 Temporary redirect"); header('Location: http://inny.serwer/plik'); w firefoxie jest zabezpiieczenie w postaci okienka informacyjnego z pytaniem czy chce przeslac dane dalej. nie wiecie jak to wylaczyc? a moze ktos wie jak inaczej operowac na danych i dalej je przeslac? juz sobie poradzilem ;] na poziomie php kod dla zainteresowanych: Kod <?php $host = 'www.cus.pl'; $vars = 'id=' . $_POST['id'] . '&pass=' . $_POST['pass']; $header = "POST /cus/index.php HTTP/1.1\r\n" . "Host: " . $host . "\r\n" . "Content-Length: " . strlen($vars) . "\r\n" . "Content-Type: application/x-www-form-urlencoded\r\n" . "Connection: close\r\n\r\n" . $vars; $fp = fsockopen($host, 80, $errno, $errstr); if (!$fp) echo '[' . $errno . ']: ' .$errstr . '<br/>\n'; else { fwrite($fp, $header . $vars); while (!feof($fp)) $linia[] = fgets($fp, 60); //tylko 60, bo to, //co mi jest potrzebne miesci sie w takiej ilosci;] fclose($fp); //.... } ?> moglby ktos z szanownych moderkow przesunac to do php lub w ogole wywalic, jesli uwaza, za zbedne ;p Ten post edytował KaweS 29.06.2006, 00:34:19 -------------------- pozdrawiam
KaweS |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 698 Pomógł: 3 Dołączył: 28.03.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Od siebie mogę dodać, że jeżeli na serwerze jest zainstalowany cURL, to można zrobić to w maksymalnie pięciu linijkach
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 13:54 |