![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 1 Dołączył: 24.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
Od niedawna zacząłem się bawić spłaszczaniem htmla do obrazków, doradzono mi coś takiego jak wkhtmltoimage - wszystko było pięknie, działało bez problemu do czasu... Plik przestał odpowiadać, na moje pytanie hostingodawca odpowiedział, że jest to plik binarny i działać nie będzie... Jednak wcześniej działało i obrazki generowało, a w kodzie nic kompletnie nie zmieniałem. Plik odpalałem za pomocą funkcji exec w następujący sposób:
Printowany zwrot ze zmiennej $output zwracał ładnie tablice z procentowym postępem generowania obrazka, teraz zwracana jest pusta tablica. Można to w jakiś sposób obejść? Odpalić w inny sposób, niekoniecznie za pomocą php? Ps. chmody nadane są poprawnie Ten post edytował kielek 4.08.2011, 22:26:47 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Jeśli nie masz dostępu do cron/shella, to będzie problem...
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 1 Dołączył: 24.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w cpanelu mam opcję shella oraz cronjobs, może ktoś nakierować dokładniej co zrobić?
![]() Ten post edytował kielek 5.08.2011, 15:09:30 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możliwe że zauważyli że odpalasz binarkę i Tobie ją zablokowali
![]() Ewentualnie strace jeżeli masz na serwerze i odpalić przez konsolę (SSH) i zobaczyć jaki typ błędu wypluwa . -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Prawdopodobnie zablokowali bo zwracany błąd jest o niemożliwości wykonywania plików binarnych, gdzie wcześniej można było
![]() A czemu takie coś blokują? Zbyt mocno obciąża procesor? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po prostu binarki za dużo mogą
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 1 Dołączył: 17.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dokładnie chodziło o obciążanie serwera. W sharedach nie dostaniesz raczej obsługi plików binarnych (ja przynajmniej się nie spotkałem), no chyba że trafisz do firmy, która o ich istnieniu dowie się dopiero po Twojej wizycie
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.06.2025 - 01:50 |