![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 62 Pomógł: 0 Dołączył: 16.12.2005 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
witam
czy możecie mi w tym pomóc -> jak zrobić żeby enter w polu textarea był jakoś traktowany i zapiwyany do bazy po czym był widzialny przy wypluwaniu na okno przeglądarki. próbowałem z czymś takim ale nie pomaga Kod $opis = htmlspecialchars("$_POST['opis']", ENT_QUOTES);
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 333 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 62 Pomógł: 0 Dołączył: 16.12.2005 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
ok ale jak??
jeśli mam wpisywany ciąg znaków w polu textarea i ktoś naciśnie enter i znowu zacznie pisać. przecież nie mogę określić dokładnie jaki fragment ma przeszukać bo powinien przeszukać całą zmienną po stringach i ewnetualnie coś zamienił |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 347 Pomógł: 0 Dołączył: 27.08.2005 Skąd: Inowrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
co teraz źle zrobiłem bo nie mam literki np ł tylko jakiś dziwny znacznik > strona w tym samym kodowaniu
Kod $opis2 = htmlspecialchars("$opis2", ENT_QUOTES);
$opis2=htmlentities($_POST['opis']); $opis2=nl2br("$opis2,<br>"); |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 16:57 |