![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Nie wiem jak to ugryźć: Mam baze którą musze exportować do pliku. Wygląda to tak że z poziomu www dodaję dane do bazy, a chciałbym mieć możliwość wyeksportowania całości danych do pliku. Każdy wiersz musiał by byc osobno a kolumny oddzielone sapcją. Jeśli ktoś wie jak to zrobić to bardzo prosze o pomoc. Z góry dzieki za pomoc!! PS. Wesołych Świąt!! Ten post edytował puff 15.04.2006, 22:51:51 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zaintresuj się phpMyAdmin.. posiada on ciekawą opcje Export->Dane CSV, pozmieniasz kilka rzeczy (w sensie poustawiasz) i voil'a
ni zauwazyłem gdzie dałes ten temat, ech Cytat Tematyka tego forum obejmuje problemy związane z odnalezieniem, uruchomieniem, konfiguracją bądź modyfikacją gotowych skryptów
Ten post edytował LBO 15.04.2006, 23:06:13 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No tak tylko potrzebuje to z poziomu www
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 402 Pomógł: 0 Dołączył: 20.01.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no tak. wiec phpMyAdmin jest jak znalazl.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Witam.
Już dałem rade sobie z tym (nie przez phpMyAdmin), ale mam jeszcze jedno pytanie jak kasuje przez www z bazy wiersz który jest także w pliku tekstowym to chciałbym go też z pliku txt wykasować. Więc może ktoś wie jak wyszukać dany wers w pliku i go wykasować? Z góry dzieki za pomoc!! Ten post edytował puff 16.04.2006, 11:11:43 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pobierz wartosc ktorej s komorek (w bazie danych, najlepiej unikalny) z odpowiedniego wiersza / rekordu do wykasowania -> wykasuj... potem otworz plik tekstowy i CTRL + F
|
|
|
![]()
|
|
No tak fajnie napisane
![]() ![]() oto przykład funkcji która zapisuje mi do pliku tekstowego formułkę MASQUERADY: $a = trim($_POST['a']); $ip = trim($_POST['ip']); if(empty($a) and empty($ip)) { } else { $dane = iptables." ".'-t'." ".nat." ".$a." ".POSTROUTING." ".'-s'." ".$ip." ".'-j'." ".'MASQUERADE;'."\n"; $file = "plik.txt"; $fp = fopen($file, "a"); flock($fp, 2); fwrite($fp, $dane); flock($fp, 3); fclose($fp); } w formularzu z ręki wybiera się wartość -A lub -D by módz dodać bądź usunąć dany adres IP który tez się podaje w formularzu. Wybierając wartość -A dodaje do bazy podane wartości i funkcję którą dodałem wyżej. Wybierając -D usuwa się dane z bazy i chciałbym żeby automatem usuwało mi też wiersze w których jest podany taki IP jaki został wprowadzony w formularzu do usunięcia ![]() Pozdrówka i dzieki za odpowiedzi ![]() Ten post edytował puff 16.04.2006, 21:04:26 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
przenosze z gotowych skryptów.
I proszę uzywać bbcode i poprawic poprzednie posty -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 656 Pomógł: 3 Dołączył: 26.10.2005 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poprostu jak zmienias zjakis rekord w bazie to exportuj zpowrotem ja do pliku po kazdej zmianie
![]() ![]() hehe ![]() -------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.05.2025 - 06:02 |