![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
postanowiłem zrobić sobie lokalnie jakiś serwer php/mysql by móc pobawić się joomlą.W tym celu najpierw ściągnąłem sobie program easyphp,niestety wystąpił problem z połączeniem z bazą danych,tak jakby wogóle jej nie widział,apache śmigał bez problemu,pomyślałem że spróbuje jakiś inny program,przeczytałem gdzieś,że dobry jest krasnal,ściągnąłem zainstalowałem i to samo,przeinstalowanie tez nic nie dało.Następnym programem w którym sprobowalem połączyć się z bazą danych był xampp, niestety i tutaj był ten sam problem. Teraz znów zainstalowałem easyphp, wchodzę na http://localhost/phpmyadmin i jedyne co mi wyświetla to bardzo pocieszające hasło The requested URL /phpmyadmin/index.php was not found on this server. A co dziwne światełko od mysql w easyphp mieni się na zielono i wyświetla dumnie STARTED :| Trace już nerwy nad tym,szukam na google jakiejś pomocy i nic nie moge znaleźć,nie wie ktoś o co chodzi? Czy brakuje mi jakiegoś sterownika od mysql czy coś w tym stylu? Mam nadzieję,że nie popełniam jakiegoś banalnego błędu. Proszę bardzo o pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
może już coś nasłuchuje Ci na porcie 80? na tym na którym apache pracuje... skype...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
skype nie jest włączony.wszystko inne tez wyłączone.
może jakieś inne sugestie? dzięki |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Serwer chodzi.... nie ma folderu phpmyadmin.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 10:43 |