![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 4.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam wszystkich serdecznie
mam dość rozległy problem potrzebuje zrobić dynamiczny formularz w którym występowała by nazwijmy to "grupa" zawierająca kilka elementów input i select charakteryzujących tą grupę w niej była by tez podgrupa również posiadająca kilka elementów do wypełniania input i select . Istniał by przycisk do tworzenia nowych grup wraz z podgrupami zagnieżdżonymi w nich jak i przycisk do tworzenie podgrup wewnątrz danych grup. uhh... mam nadzieje ze nie za bardzo zagmatwałem sprawę? ![]() znalazłem coś takiego z wykorzystaniem DOM :
w powyższym tworzy sie dodawalny input , moje pytanie : jak z tego zrobić selecta bo potrzebuje i inputów i selectów,a niespecjalnie sie znam na strukturze DOM, wiem ,że pewnie to trywialne jest, ale juz mnie biała gorączka bierze ![]() z zagnieżdżeniem tego tak ja napisałem na początku powinienem sobie poradzić , jakkolwiek za jakieś wskazówki byłbym wdzięczny na koniec jeszcze jedno pytanie : jak z zapisywaniem czegoś takiego do pliku txt przez php? jak to najlepiej rozwiazać przy takim dynamicznym formluarzu pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat jak z tego zrobić selecta bo potrzebuje i inputów i selectów lekcja logiki i samowystarczania: skoro masz w kodzie: Kod document.createElement('input'); no to mozna sie domyslic, ze ma byc: Kod document.createElement('select'); No a google to napewno ci powie: http://www.google.com/search?hs=0XM&hl=pl&...btnG=Szukaj&lr= ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 4.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
eehhhh.... idiotą nie jestem
![]() to banalne, tak tez już zrobiłem ehh.. może pytanie źle sformułowałem, no cóż.... jak zrobić funkcjonalnego selecta tak żeby zawierał opcje do wyboru w sobie kombinowałem ale zawsze select jest pusty i nie ma nic do wyboru w nim ![]() rzadko sie pytam o cokolwiek na forach czy gdziekolwiek zawsze najpierw szukam, ale tego nie jestem w stanie znaleźć (choć podejrzewam ze to banalne musi być) wiec w końcu postanowiłem sie zapytać |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat eehhhh.... idiotą nie jestem no coż, tego nie wiem i nie sugeruje ale czytac to napewno nie umiesz. podalem ci przeciez linka. Pierwszy rezultat:http://www.quirksmode.org/js/options.html spojrz na sam dol strony kolejny rezultat: http://www.donkeymagic.co.uk/index.php?story=67&page=news tu juz masz tworzenie selecta od podstaw z opcjami aczkolwiek dobry kod z pierwszego linku: Kod var opt = doc.createElement('OPTION'); opt.value = value; opt.text = text; select.options.add(opt, index); Cytat rzadko sie pytam o cokolwiek na forach czy gdziekolwiek zawsze najpierw szukam, ale tego nie jestem w stanie znaleźć (choć podejrzewam ze to banalne musi być) wiec w końcu postanowiłem sie zapytać No i dobrze, ale na przyszlosc zagladaj w linki co dostajesz w ramach odpowiedzi ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
zwracam honor;)
zerknąłem na linka, ale po tym jak posta napisałem , tego drugiego zmęczony jestem pomimo wczesnej pory no i myślenie już nie te ehh.. a może rzeczywiście zidiociałem ... przepraszam i prosze o wyrozumialość a jeśli tak jeszcze mógłbym się zapytać jak to wykorzystać w moim przypadku? tzn byłbym wdzięczny, jakbyś mi wyłożył całościowo konstrukcje selecta w tym moim wypadku o ile to nie problem wielki próbowałem skonstruować tego selecta, ale nadal mi nie wychodzi ehh.. przecież zrobienie selecta normalnie jest banalne , tzn tutaj pewnie tez ale nie potrafie pojąc konstrukcji jak narazie ![]() Ten post edytował merle 4.07.2006, 12:19:00 |
|
|
![]()
|
|
No to masz juz dzialający przyklad. Se go podepnij juz tylko do siebie:
edit: no oczywiscie pod badzIEwiem nie dziala. Pewnie jakis glupi blad, niechce juz mi sie szukac. pod Operą i FF jest ok -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
wielkie dzieki
![]() postram sie dojsc dla czego w IE nie dziala |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
słówko var przy zmiennych - var war=document.getElementById....
-------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
@Cysiaczek hehe, faktycznie. ale to badzIEwie
![]() no nic, to juz teraz wiem czemu należy zawsze pisac var ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:19 |